FietsWebinar: veilig blijven fietsen

Hoe kunnen we veilig fietsen? Die vraag staat centraal tijdens het FietsWebinar dat Univé en Veilig Verkeer Nederland op 2 juni (19:00-19:45) organiseren. Iedereen kan meedoen. Sluit jij ook aan?

FietsWebinar: veilig blijven fietsen

Fietsen is ons net als zwemmen met de paplepel ingegoten. Het is en blijft balanceren omdat de fiets nu eenmaal een balansvoertuig is. Helaas steeg het aantal dodelijke fietsongelukken in 2020 naar 229. Ondanks de lockdown en rustigere wegen is dit het hoogste aantal verongelukte fietsers in 25 jaar. Van dit aantal reed een derde op een e-bike, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Dit gegeven maakt de urgentie van het FietsWebinar des te groter. Tijdens dit webinar delen we kennis en inzichten om veilig fietsen te kunnen bevorderen.

Doe jij ook mee? Meld je aan voor het webinar om aan te haken!

Het programma

  • hoeveel wij in Nederland jaarlijks fietsen
  • het gegeven of fietsen veiliger is dan autorijden of lopen
  • de voornaamste oorzaken van fietsongevallen
  • hoe we veilig kunnen fietsen en de kans op een fietsongeval verkleinen

Iedereen die benieuwd is naar de antwoorden zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan het FietsWebinar. Een ambulancebroeder, een politieman en een jurist delen hun ervaringen. Dit alles wordt omlijst met een spannende en leerzame verkeersquiz, gepresenteerd door Veilig Verkeer Nederland. Zolang mogelijk veilig fietsen. Dat willen we allemaal!

Verkeersdoden
Verkeersdoden