CDA: Garandeer verkeersveiligheid in de stad

CDA Almere is bang dat de verkeersveiligheid afneemt als er digitale reclameborden komen in de stad. Daarom stelt de partij schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. De gemeente Almere wil de borden plaatsen om meer inkomsten te genereren.

Cinemadreef

"Als je tijdens jouw autorit of fietstocht kunt worden afgeleid door bewegende beelden, kan die veiligheid mogelijk in het gedrang komen", schrijft het CDA. "Daarnaast is het de vraag of Almeerders via deze weg aan reclames moeten worden blootgesteld."

De vraag naar digitale reclameborden neemt toe. Digitale borden kunnen meer reclames laten zien dan de versie met posters. Daarnaast moeten er ook op meer plekken in de stad reclameborden komen, is het plan van de gemeente. Op de schermen kunnen naast stilstaande beelden ook video's worden getoond.

Digitale reclameborden stuiten in andere steden op weerstand. In Amsterdam staan ze al jaren, maar het stadsbestuur komt inmiddels terug op die beslissing. Mede op initiatief van GroenLinks gaat de stad nu digitale videoreclames verbieden. CDA Almere vraagt zich af of het stadsbestuur van Almere ook bereid is het besluit van digitale videoreclames te heroverwegen.

Wat speelt er in jouw buurt?