Opening schoolzone OBS De Horsthoek

Heerde

Op de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar is bij OBS De Horsthoek de schoolzone geopend. Dit gebeurde met de onthulling van twee eigen ontworpen verkeersborden. OBS De Horsthoek is de tweede schoollocatie in de gemeente Heerde waar deze borden geplaatst zijn.

Wesley, Jurre en Hero onthullen samen met wethouder Stephan Nienhuis het door hun ontworpen verkeersbord

 

Op de eerste schooldag van 2023 is bij OBS De Horsthoek de schoolzone geopend. Wesley, Jurre, Hero en Emy onthullen samen met wethouder Stephan Nienhuis het door hun ontworpen verkeersborden.

Op weg naar school hebben leerlingen regelmatig te maken met verkeer op de Schoolweg. Doordat de weg smal is, kan je elkaar hier moeilijk passeren. Automobilisten wordt daarom gevraagd om rondom schooltijden de Schoolweg niet vanaf de Oenerweg in te rijden, maar hier het verkeersbord "Doorgaand verkeer" te volgen. Ook is het belangrijk dat automobilisten hun snelheid aanpassen. Zo voelen kinderen en ouders zich veiliger om op de fiets te komen.

Opdracht aan de kinderen uit de hoogste klassen was; "ontwerp een verkeersbord, die automobilisten hiertoe oproept." Kinderen uit groep 6/7 bedachten prachtige borden en wethouder Stephan Nienhuis zocht samen met de verkeerskundig medewerker en VVN 2 borden uit voor de Schoolzone. Het verkeersbord van Emy, en het verkeersbord van Wesley, Jurre en Hero zijn in productie genomen. De verkeersborden zijn maandag 21 augustus feestelijk onthuld door de kinderen zelf en wethouder Stephan Nienhuis van Gemeente Heerde

Emy onthuld haar verkeersbord samen met wethouder Stephan Nienhuis
Emy onthuld haar verkeersbord samen met wethouder Stephan Nienhuis. Automobilisten wordt opgeroepen OBS De Horsthoek via de Oenerweg te passeren richting de Eperweg.
Opening schoolzone Horsthoek
Alle ingediende ontwerpen bij elkaar
Opening schoolzone Horsthoek Heerde
Emy geeft uitleg bij haar verkeersbord
Opening schoolzone Horsthoek Heerde
De jongens geven uitleg bij het verkeersbord van Wesley, Jurre en Hero

Wat speelt er in jouw buurt?