MONO onderwerp op de SAFETY DAY bij BASF Arnhem

Arnhem

Op 10 oktober jl. organiseerde BASF Nederland B.V. in Arnhem voor haar medewerkers een Safety Day

MONO

Vanuit het Nederlandse hoofdkantoor van BASF in Arnhem creëren verschillende stafdiensten, sales en een agro divisie chemie voor een duurzame toekomst. Centraal op de Safety Day stonden de onderwerpen Gezonde Lifestyle, Communicatiestijlen en MONO. Veilig Verkeer Nederland verzorgde een MONO workshop en een campagneteam hielp medewerkers met het instellen van hun telefoon in de MONO-stand. De MONO workshop werd door de ca. 50 medewerkers heel goed ontvangen. Jeroen Merkus (manager Environment, Health and Safety): “Veiligheid is de eerste prioriteit van ons bedrijf. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers werken in een veilige omgeving. Daar hoort ook verkeersveiligheid bij. Bijna 80% van onze medewerkers deden na het volgen van de MONO workshop de toezegging om MONO te rijden. De niet-storen functie was voor veel medewerkers onbekend, maar de functie gaan ze nu gebruiken. Met deze workshop is de eerste stap gezet om MONO in de bedrijfscultuur van BASF op te nemen.”

 

Na afloop van de workshops blijkt uit gesprekken met medewerkers dat een aantal al aardig MONO rijdt en zich niet door de mobiele telefoon laat afleiden tijdens het rijden. Voor anderen heeft de workshop goede tips gegeven om MONO te gaan rijden.

Ook meedoen met jouw bedrijf? Kijk voor meer informatie op www.wijrijdenmono.nl of neem direct contact op met Jan Hommes, senior projectleider bij Veilig Verkeer Nederland (VVN) via j.hommes@vvn.nl of via 06 212 873 82.

Safety Deal
Workshop

Wat speelt er in jouw buurt?