Geslaagde fietslichttellen-actie van Univé

Univé-medewerkers hebben op donderdagavond 23 november een 'fietslichttellen'-actie georganiseerd door middel van fietslichten te tellen met de VVN Fietslichttellen-app. Lees verder hoe Univé hiermee het goede voorbeeld geeft.

Team univé

Het is belangrijk om je fietsverlichting aan te hebben in het donker. Dit komt ten goede aan de veiligheid van jezelf en voor een ander. Helaas heeft nog niet iedereen de fietsverlichting op orde. Weet jij hoe het bij jou in de buurt met de fietsverlichting gesteld is? Veilig Verkeer Nederland roept iedereen op om mee te tellen. Om zo samen in kaart te brengen waar de fietsverlichting in orde is en waar er meer aandacht voor nodig is.

Univé geeft het goede voorbeeld

De werknemers van Univé gaven donderdagavond alvast het goede voorbeeld en hielden een fietslichttellen-actie met de VVN Fietslichttellen-app. Marieke Peters van Univé: ‘Wij vinden dit een leuke en sympathieke manier om samen iets toe te kunnen voegen aan het veilig-op-weg gevoel met ons team’.  Op meerdere locaties telden groepjes medewerkers van Univé hoe het met de fietsverlichting gesteld was. Peters: ’In korte tijd hebben we veel mensen bewust kunnen maken van de gevaren zonder goede verlichting op je fiets'. De medewerkers van Univé hebben dan ook de smaak te pakken en gaan volgende week heel het land door met een fietslampjescontrole. Peters: ‘Verschillende teams gaan met veel plezier op pad om zo bij te dragen aan dit goede doel.’ 

Organiseer een fietslichttellen-actie in jouw buurt

Met de nieuwe online webapplicatie 'VVN Fietslichttellen' organiseer jij makkelijk en snel een fietslichttellen-actie bij een school of sportvereniging, of op een andere drukke doorgaande fietsroute, bij jou in de buurt. Met de app tel je makkelijk en snel hoeveel fietsers hun fietsverlichting in orde hebben en zie je hoe het met de fietsverlichting gesteld is. Vervolgens kun je dit delen met de betreffende school, sportvereniging of gemeente. Zodat deze actie kan ondernemen om meer aandacht voor fietsverlichting te vragen. 

Meedoen is makkelijk

Wil jij net als de medewerkers van Univé met jouw collega’s op pad om mee te tellen? Of wil je zelf in jouw buurt meehelpen? Met een half uurtje tellen op een drukke locatie help je ons al. Doe mee en maak meteen jouw actie aan.