Dit is één van de verkeersacties van het VVN actieplein. Bekijk alle acties en ga aan de slag.

Fietslichttellen

Uitvoering:
30 minuten
Voorbereiding:
30 minuten
Voor wie:
Fietsers
Buurtbewoners
Kinderen
50-plussers

Fiets je met fietsverlichting aan, dan verklein je de kans op kleerscheuren. Je valt dan namelijk meer op in het donker en ook zie jij de weg voor je een stuk beter. 

Met de nieuwe online webapplicatie 'VVN Fietslichttellen' organiseer je makkelijk en snel een fietslichttellen-actie bij een school of sportvereniging, of op een andere drukke doorgaande fietsroute, bij jou in de buurt. Zo zie je gemakkelijk hoe het daar met de fietsverlichting gesteld is.

Vervolgens kun je dit delen met de betreffende school, sportvereniging of gemeente. Zodat deze actie kan ondernemen om meer aandacht voor fietsverlichting te vragen. 

Hieronder lees je meer over de VVN Fietslichttellen-app, kun je direct de webapplicatie gebruiken en vind je een handige handleiding voor jou als organisator of als vrijwilliger.

Veilig Verkeer Nederland fietsverlichting fiets zichtbaarheid

De VVN Fietslichttellen-app

Met de nieuwe VVN Fietslichttellen-app is jouw telactie nu nog gemakkelijker te organiseren. Als organisator maak je eenvoudig een account aan. Voer een actie in en ontvang direct een link naar jouw actie, die je gemakkelijk kunt delen met je medetellers. Op de datum van de actie wordt de link actief en kan er direct geteld worden!

fietslichttellen

Hoe werkt de VVN Fietslichttellen-app?

Wil jij bij jou in de buurt in kaart brengen hoe het met de fietsverlichting gesteld is en organiseer jij een telactie bij een school, sportvereniging of een andere drukbezochte locatie in jouw wijk? Maak met behulp van de handleiding 'aanmaken account fietstellen' eenvoudig een account aan op de fietslichttellen-app. De in jouw account verkregen link voor de actie kun je gebruiken voor jouw telactie. Je kunt de actie alleen doen of met een groep. Doe je de actie met meerdere mensen? Dan kun je de actielink gemakkelijk delen met de andere actievoerders/vrijwilligers via email of WhatsApp. 

Ben jij vrijwilliger en heb je via de organisator van de fietslichttelactie een link ontvangen? Lees in de handleiding 'gebruik fietstlichttellen-app' hoe jij gemakkelijk kunt meetellen met gebruik van de app. 

Communicatie over jouw actie

Heb je een telactie gedaan en wil je communiceren over jouw actie? Lees hieronder onze tips!

  • Geef de resultaten van jouw fietslichttellen-actie door aan de school, sportvereniging of gemeente waar jij de actie gedaan hebt, zodat zij verdere actie kunnen ondernemen en aandacht kunnen vragen voor fietsverlichting. 
  • Bij je resultaten in de app vind je nu ook een handige cirkeldiagram om jouw resultaten duidelijk te delen!
  • Om hen, en jou, hierbij te ondersteunen zijn er diverse communicatiemiddelen gratis beschikbaar, zoals de AAN-poster die je zelf kunt personaliseren. Kijk hiervoor op Over de campagne | Kom veilig thuis
  • Deel in overleg met de school, sportvereniging of gemeente de resultaten van de actie met de lokale media.
  • Download daarvoor hieronder een voorbeeld persbericht.