Gratis e-bike training op 5 oktober in Landsmeer

Op 5 oktober 2018 organiseert Gemeente Landsmeer in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, Dienstencentrum Landsmeer een training voor 55-plussers die gebruik (willen) maken van een e-bike.

Gratis e-bike training

Tips en praktische handvatten

Fietsen is gezond en geeft vrijheid en zelfstandigheid. Hoeveel ervaring u als fietser ook heeft, bij het verbeteren van de stuurmanskunst heeft iedereen baat. Zeker wanneer u overweegt om een e-bike aan te schaffen, is het verstandig om eerst een training te doen. Op een e-bike is de reactietijd die u heeft korter dan op een gewone fiets. Tijdens de training ligt het accent op het herkennen van risico’s en het inschatten van complexe verkeerssituaties en de reactietijd die u heeft. U krijgt handvatten hoe u in verschillende risicovolle situaties het best kunt handelen en oefent deze meteen in de praktijk.

Wilt u meedoen?

De cursus vindt plaats op 5 oktober 2018 van 10.00-12.00 uur in en voor het gemeentehuis Landsmeer. De training is bedoeld voor 55-plussers. De training is gratis en bestaat uit een theorie en een praktisch gedeelte.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via steunpuntwest@vvn.nl of telefonisch via 088 524 88 38. Vol is vol!