Het VVN Verkeersexamen in coronatijd

Het coronavirus heeft het schooljaar behoorlijk overhoop gegooid. Ook het VVN Verkeersexamen wordt uitgesteld. Veilig Verkeer Nederland maakt het voor scholen en ouders zo makkelijk mogelijk om het examen, ook in deze situatie, af te nemen. 

VVN Verkeersexamen digitaal

VVN theoretisch Verkeersexamen

De nieuwe data voor het VVN theoretisch Verkeersexamen zijn:

  • Maandag 15 juni (schoolregio midden)
  • Dinsdag 16 juni (schoolregio noord)
  • Donderdag 18 juni (schoolregio zuid)

Kijk hier hoe je het examen afneemt in de klas, ook als straks nog niet alle kinderen tegelijkertijd naar school kunnen:

VVN praktisch Verkeersexamen

Het VVN praktisch Verkeersexamen heeft geen landelijke datum. De lokale organisator zal, indien mogelijk en uiteraard in overleg met de scholen, zoeken naar een goed moment voor het praktijkexamen. Dat kan nog dit schooljaar of in het nieuwe schooljaar zijn. Denk hierbij aan de herfst 2020 of het voorjaar 2021. Voor de kinderen dit nu in groep 8 zitten en het examen zouden doen, stellen wij een alternatieve praktijktoets beschikbaar, waarbij zij een aantal praktische opdrachten met een ouder kunnen doen. Wij zijn dit nu aan het uitwerken. Medio mei volgt de verdere informatie.

Zoveel mogelijk kinderen het VVN Verkeersdiploma!

Het is vanzelfsprekend dat wij hopen dat zoveel mogelijk kinderen het VVN Verkeersexamen doen. Wij begrijpen ook dat leerkrachten op dit moment veel andere dingen aan hun hoofd hebben. Het afnemen van het VVN theoretisch Verkeersexamen kost een halfuur. De kinderen kunnen veel voorbereiding zelf (thuis) doen met de tools die wij bieden op onze oefensite. Het meedoen met het verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland, en het behalen van het verkeersdiploma, is voor kinderen een belangrijke mijlpaal op weg naar zelfstandige verkeersdeelname. Misschien toch een mooie manier om het vak verkeer af te sluiten?  

Wij maken het voor scholen en ouders zo makkelijk mogelijk om het examen, ook in deze situatie, af te nemen. Uiteraard zorgen wij ervoor dat we bij het VVN Verkeersexamen alle dan geldende coronamaatregelen en -adviezen in acht nemen. Veiligheid voorop!

Nog vragen over het VVN Verkeersexamen? Kijk op onze examenwebsite of check de veelgestelde vragen.