Martijn Dadema treedt terug als voorzitter van Veilig Verkeer Nederland

Martijn Dadema treedt terug als voorzitter van Veilig Verkeer Nederland. Hij wordt 12 juli 2023 geïnstalleerd als gedeputeerde in de provincie Overijssel. Als gedeputeerde krijgt hij onder ander mobiliteit en verkeersveiligheid in portefeuille.

VVN voorzitter Martijn Dadema

De activiteiten van Veilig Verkeer Nederland hebben verschillende raakvlakken met zijn nieuwe provinciale verantwoordelijkheden. Daardoor zijn de werkzaamheden niet te combineren. Martijn werd in juni 2020 benoemd als voorzitter bij Veilig Verkeer Nederland. Wij bedanken hem voor zijn inzet de afgelopen jaren en wensen hem heel veel succes in zijn nieuwe rol!

Hij draagt zijn voorzitterstaken de komende periode over aan de andere leden van het bestuur. Het bestuur gaat op zoek naar een nieuwe voorzitter en komt na de zomervakantie met een voorstel voor de invulling van het voorzitterschap.

‘Ik ben met veel plezier en trots voorzitter geweest van Veilig Verkeer Nederland. Het is een prachtige vereniging met een grote maatschappelijke impact en bekendheid. Vele duizenden vrijwilligers en de medewerkers van het hoofdkantoor zetten zich elke dag in om het verkeer veiliger te maken en te zorgen dat iedereen veilig thuiskomt. En dat blijft zeer nodig met de verontrustende stijging van het aantal verkeersslachtoffers. Veilig Verkeer Nederland is nog steeds zo relevant als 90 jaar geleden tijdens de oprichting. Ik zal mij ook in mijn nieuwe rol blijven inzetten voor het veiliger maken van het verkeer.’

Martijn Dadema - Voorzitter van Veilig Verkeer Nederland

'In de afgelopen jaren heeft Martijn als voorzitter een waardevolle bijdrage geleverd aan onze vereniging. Waarbij intensief gewerkt is aan de totstandkoming van het meerjarenbeleidsplan van Veilig Verkeer Nederland, waarin onze missie ‘iedereen veilig over straat’ het uitgangspunt is. We zijn Martijn zeer erkentelijk voor zijn werk, bevlogenheid en energie en wensen hem veel succes toe in zijn nieuwe rol.'

Corina van Rijn - Vicevoorzitter van Veilig Verkeer Nederland