Minister Cora van Nieuwenhuizen leest voor uit “Sproet en de Straathaaien”

Veilig Verkeer Nederland (VVN) ontwikkelde speciaal voor ouders van jonge kinderen het boek “Sproet en de Straathaaien”. 

Cora van Nieuwenhuizen leest voor

Voorlezen op school

Vrijdagochtend las minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat voor uit dit leerzame boek. Ze deed dat voor leerlingen van groep 1 en 2 van de Willemsparkschool in Den Haag. Aanleiding is de Kinderboekenweek, die dit jaar van 3 tot 14 oktober plaatsvindt

Herkenbare avonturen

VVN deed onderzoek onder ouders en kinderen om input voor dit lees- en doeboek boven tafel te krijgen. Het speelt in op hun behoefte aan leuk materiaal over verkeer voor thuis dat naadloos aansluit bij de belevingswereld van kinderen. In het boek beleeft Sproet alledaagse en herkenbare avonturen met vriendjes. Vervolgens heeft Veilig Verkeer Nederland met steun van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dit boek ontwikkeld.

Cora van Nieuwenhuizen weet uit eigen ervaring dat je kinderen heel blij maakt met het voorlezen van verhalen.

"Ik heb mijn kinderen altijd voorgelezen. Hartstikke leuk om dat weer te doen. Met dit boekje leren kinderen spelenderwijs over verkeersveiligheid. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen."

Cora van Nieuwenhuizen - minister van Infrastructuur en Waterstaat

Zo bestel je Sproet en de Straathaaien

“Sproet en de Straathaaien” is verkrijgbaar bij Veilig Verkeer Nederland via Verkeersouders.nl voor de prijs van € 12,50 inclusief verzendkosten.