MONO: Ongestoord onderweg

Op donderdag 13 september lanceerden wij, onder toeziend oog van de Nederlandse pers, in Den Haag een nieuwe, langdurige campagne. MONO, Ongestoord onderweg. 

MONO: ongestoord onderweg

Focus op één ding: het verkeer

Wie veilig wil thuiskomen doet er verstandig aan om zijn of haar telefoon onderweg alléén te gebruiken voor het hoogstnoodzakelijke. Bijvoorbeeld voor een navigatie-app om de weg te vinden. Facebookberichtjes en (onzinnige) appjes kunnen heus wachten. En juist dáár draait MONO om. MONO staat voor focus op één ding: het verkeer. De nieuwe campagne laat zien dat het heel normaal is om onderweg even niet bereikbaar te zijn.

Ongestoord onderweg

We kennen allemaal het gevoel wanneer je telefoon trilt of een geluidje maakt… Ha! Nieuw bericht! denk je. Wie zal het zijn? Waar gaat het over? Nieuwsgierigheid neemt de overmacht. Voor dat je het weet heb je tijdens het rijden je smartphone in je hand, zijn je gedachten héél ergens anders en ben je afgeleid. Dit met alle mogelijke gevolgen van dien… Wat veel mensen niet weten,jij wellicht ook niet(!), is dat deze onnodige – en levensgevaarlijke – manier van afleiding heel simpel te vermijden is. Iedere smartphone biedt namelijk de optie voor het versturen van een auto-reply. Hoe je dat doet, lees je vanaf vandaag op www.mono.nl.

Opkomende trend

Steeds meer mensen zijn zich bewust dat je met veilig rijden, kan thuiskomen. Ook producenten,bedrijven,overheden en andere instanties zetten zich vanaf vandaag in voor MONO en dat is een ontwikkeling die wij als VVN natuurlijk alleen maar toejuichen!