Nickelodeon en VVN presenteren De Grote Verkeerstest

De Grote Verkeerstest is het nieuwe spelprogramma van Nickelodeon dat in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) wordt uitgezonden. In deze show staan spel en plezier voorop en tegelijkertijd wordt de verkeerskennis getest. Basisschoolleerlingen uit Nederland en België strijden om wie het meeste weet en wie het veiligst onderweg is. Vanaf 3 maart elke zondagavond te zien om 18.00 uur op Nickelodeon

Nickelodeon en VVN presenteren De Grote Verkeerstest

Wie weet het meest en is het veiligst onder weg

Het programma wordt uitgezonden in aanloop naar het Nationaal VVN Verkeersexamen dat op 4 april door kinderen in groep 7 en 8 wordt afgelegd. Nickelodeon-gezichten Nienke van Dijk en Wout Verstappen presenteren De Grote Verkeerstest, die vanaf 3 maart 2019 op Nickelodeon te zien is.

Challenge

De Grote Verkeerstest is een spelprogramma met challenges. Wie het verkeerde antwoord geeft op verkeersvragen, stapt uit het spel. Na elke spelronde kunnen de afvallers hun plek in het spel opnieuw veroveren door het uitvoeren van een ludieke challenge.

Verkeersveiligheid

Nickelodeon en Veilig Verkeer Nederland bundelen hun krachten om op een competitieve en grappige manier veelvoorkomende verkeerssituaties aan de schoolklassen voor te leggen. Doel is om de verkeerskennis en met name het verkeersinzicht te vergroten bij de hoogste groepen van de basisschool om zo bij te dragen aan meer verkeersveiligheid.