Van levensbelang: zorg dat je gezien wordt.

We zitten midden in de herfst. Een prachtig jaargetijde. Bladeren vallen, het is later licht en eerder donker. Kleurrijk maar soms druilerig en mistig. Onze kinderen fietsen naar school: steeds vaker met een goede fietsverlichting. Ook zien we steeds meer dat er reflecterende kleding gedragen wordt en reflectoren op de fiets. Ook voetgangers: let erop dat u gezien wordt. Fijn dat we veel hardlopers zien die goed zichtbaar hun conditie op peil houden.                                                                                  

Actie fietslicht aan!

Een goede verlichting is namelijk een zaak van levensbelang zowel binnen onze mooie dorpen maar vooral ook daarbuiten. Houd er rekening mee dat ook automobilisten hier erg mee geholpen zijn. Iedere automobilist kan hierover meepraten: “ Pffffff..dat ging nog net goed: ik had die fietser niet gezien”. Weer een ander: “Ohh….verschrikkelijk die donkere kleding”.                                                                   We zijn positief over de resultaten van diverse verlichtingsacties. We zullen de komende jaren deze acties verder ondersteunen en uitbreiden. Omdat het iets is waar we allemaal voor kunnen en moeten zorgen: FIETSLICHT AAN dus. Ook in de aankomende wintermaanden..

M.m.v. een gulle sponsor en de gemeente Bergeijk hebben we 10 grote spandoeken verspreid over onze hele gemeente opgehangen om extra aandacht te vragen voor een goede fietsverlichting. De spandoeken lijden onder weer en wind en wij controleren uiteraard regelmatig hoe ze erbij hangen. Merkt u bijzonderheden op? Meld het ons. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over deze actie en verkeersveiligheid in onze gemeente: laat het ons weten. Voor informatie en contact: https://vvn.nl/in-je-buurt/noord-brabant/bergeijk 

VVN Werkgroep Groot Bergeijk

Wat speelt er in jouw buurt?