Verkeersdoolhof 2022 succesvol verlopen op een onverwacht mooie dag

Voor de basisscholen is samen met de gemeente Etten-Leur op dinsdag 4 oktober 2022 in het park van de wijk ‘Het Hooghuis’ het Verkeersdoolhof georganiseerd. De brede school ‘DeVleer’ vormt het vaste startpunt. 

De leerlingen vinden het doolhof altijd een beetje spannend. Na weken regen, scheen er een lekker zonnetje, dat voor een goede temperatuur zorgde. De leerlingen moeten de juiste weg zoeken aan de hand van het toepassen van de verkeersborden en verkeersregels. 

start

Het Verkeersdoolhof is de voorbereiding voor het praktisch verkeersexamen, dat in het voorjaar van 2023 zal worden gehouden. Aan het doolhof is deelgenomen door de groepen 7 van Etten-Leurse basisscholen. Alles bijeen gaat het om ongeveer 350 leerlingen. Hulpouders en leerlingen-onderwijsassistent van het ‘Curio college’ helpen mee met de organisatie. De leerling-onderwijsassistenten doen ook de fietscontrole. Aan de hand van een checklist wordt gekeken of de fietsen van de leerlingen in orde zijn. Hulpouders doen de controles op de route. 

De drie best presterende scholen winnen een prijs. Wethouder Jean Pierre Schouw heeft de prijzen uitgereikt. 10 scholen hebben meegedaan en de leerlingen hebben goed hun best gedaan. Het leidde tot de volgende uitslag {gemiddeld minste aantal fouten per leerling):

  • De 1e prijs is gewonnen door De Hofstee;
  • de 2e prijs door De Toverlaars en
  • de 3e prijs door De Leest.
controle
De leerlingen van Curio doen de fietscontrole
route
Soms rijden ze wat te dicht achter elkaar
hesjes
Uitdelen van de hesjes

Wat speelt er in jouw buurt?