Actie Landelijke Fietslichtteldag ook in gemeente Heusden

Heusden

Als je mensen vraagt wat hen een onveilig gevoel geeft in het verkeer, dan wordt fietsen zonder verlichting het vaakst genoemd. Bijna alle fietsers (95%) vinden het gevaarlijk om in het donker geen verlichting aan te hebben. In het donker en bij slecht zicht is het dan ook wettelijk verplicht om verlichting te voeren. Toch blijkt dat zo’n 30% van de fietsers geen of geen volledige fietsverlichting heeft.

fietlichttellen app

Om in kaart te brengen hoe het in gemeente Heusden met de fietsverlichting gesteld is, hebben wij als afdeling Heusden op donderdagmorgen 8 december een fietslichttelactie binnen onze gemeente gehouden. We hebben op 5 locaties geteld hoeveel fietsers de fietsverlichting in orde hadden en hoeveel fietsers er geen correcte verlichting voerden. In totaal hebben we van 603 fietsers de verlichting gecontroleerd.

Uit de actie bleek dat 75% van de fietsers zowel voor als achter de verlichting aan hadden, dat 17% van de fietsers alleen het voorlicht of achterlicht aan hadden en 8% van de fietsers had helemaal geen verlichting.

Wat speelt er in jouw buurt?