Blijvende borden, route verkeersexamen, een extra stimulans voor de Verkeersveiligheid.

Op initiatief van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Heusden, heeft de gemeente Heusden besloten , permanente borden te plaatsen voor de 3 verkeersexamen routes in de gemeente Heusden.

De borden zijn geplaatst door medewerkers van de gemeente, samen met vrijwilligers van VVN afd. Heusden

Deze borden geven de route aan van het verkeersexamen voor de groepen 7/8. Afgelopen week zijn de borden geplaatst door medewerkers van de gemeente, samen met vrijwilligers van VVN afd. Heusden. De borden zijn geplaatst in de kernen Drunen – Vlijmen/Vliedberg en Heusden/Oud Heusden. De borden zijn herkenbaar aan de blauwe pijl in een oranje cirkel, met daaromheen de tekst VVN Verkeersexamen. Kinderen kunnen zo straks het hele jaar door oefenen op de route en zich beter voorbereiden op het examen. Weggebruikers en inwoners krijgen op deze manier meer oog voor deze kwetsbare groep. Ieder jaar doen er ruim 500 kinderen uit onze gemeente  mee aan het theoretisch en praktisch verkeersexamen.

Op donderdag 2 april gaan alle kinderen van de groepen 7 van alle basisscholen uit de gemeente Heusden in de ochtend het theoretisch examen afleggen. 

Op donderdagmiddag 2 april gaan de kinderen van de basisscholen uit Heusden en Oud Heusden het praktisch verkeersexamen doen. Zij starten vanaf 13.15 uur bij sporthal de Kubus in Oud Heusden.

Op woensdag 8 april gaan de leerlingen van de basisscholen uit Drunen/Elshout fietsen. Zij starten vanaf 8.30 uur bij sporthal Dillenburcht. 

Donderdagochtend 9 april zijn de kinderen uit Vlijmen, Haarsteeg en Nieuwkuijk aan de beurt. Zij starten om 8.30 uur vanaf sporthal de Heygrave in Vlijmen.

Dit alles kan alleen uitgevoerd worden met medewerking van een heleboel postouders, die door de diverse scholen worden aangeleverd. Elk jaar lukt het weer om genoeg ouders op de been te brengen, die het examen mede tot een succes maken. Dankzij het aanbrengen van de permanente borden, kunnen de kinderen met hun ouders zich serieus voorbereiden op het examen. Het verkeersexamen werkt tweeledig, aan de ene kant oefenen de kinderen de verkeersregels in de praktijk en aan de andere kant maken ze kennis met het gedrag van andere weggebruikers waar zij ook rekening mee moeten houden. Iedereen die op een of andere manier betrokken is bij de organisatie, wenst alle kinderen een geslaagd examen toe.

Wat speelt er in jouw buurt?