VVN-QUIZ VOOR DE GEMEENTE HEUSDEN

Wie hoort voorrang te krijgen op de kruising van de Tinie de Munnikstraat en de Cees van Delftstraat in Drunen?

Wethouder Kees van Bokhoven uit Heusden in de verkeersborden-voorraadkast

De lokale afdeling Veilig Verkeer Nederland Heusden wil inwoners van Heusden dit jaar ter gelegenheid van haar 30-jarig bestaan een speciaal instrument aanreiken om de verkeersveiligheid in de buurt te bevorderen. Zo heeft de lokale VVN-afdeling rijschoolhouders gevraagd welke plekken extra aandacht vragen van de verkeersdeelnemers in de gemeente Heusden. De lokale afdeling kent natuurlijk zelf ook situaties waar de verkeersregels niet altijd goed worden toegepast.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) beschikt over een meldpunt voor onveilige verkeerssituaties (Participatiepunt). Ook daar melden bewoners uit de gemeente Heusden regelmatig gevaarlijke locaties. Vrijwel altijd hebben deze meldingen te maken met te snel rijden. Daarom bedacht de lokale afdeling VVN-Heusden quizvragen bij bekende lastige verkeerssituaties.

 Wethouder Kees van Bokhoven: : “We moeten op alle fronten werken aan verkeersveiligheid. De wegbeheerder is verantwoordelijk voor een goede inrichting. We streven daarbij naar een risico-gestuurde inrichting om Heusden duurzaam veilig te maken. De gemeente nodigt de lokale VVN afdeling regelmatig  uit om te overleggen over onveilige plekken. We stemmen de mogelijkheden om het beter in te richten met elkaar af. Op veel plekken is dit in de afgelopen 30 jaar ook gelukt. Heusden is mede door de inzet van de lokale afdeling van VVN elk jaar weer iets veiliger geworden. We stellen deze inbreng op prijs en hopen de samenwerking nog lang met elkaar voort te zetten”. 

Samen voor een veilig gedrag in het verkeer

Frans van Delft secretaris van de lokale afdeling VVN: “Een goede inrichting valt of staat met verantwoordelijk en veilig gedrag van de verkeersdeelnemer. Naast inrichting willen we de verkeersdeelnemers zelf bewust maken van veilig gedrag. We hebben daarvoor diverse educatieve instrumenten zoals deze VVN quiz. Het is een aanrader om je kennis over verkeer in je eigen woonomgeving af en toe op te frissen. We willen positief gedrag belonen. Deelnemers aan de quiz maken kans op een leuke prijs!. 

Test je kennis met de verkeersquiz en klik op: Verkeersquiz Heusden (vvn.nl)

Relevante links

https://participatiepunt.vvn.nl/

Verkeersquiz Heusden (vvn.nl)

Wat speelt er in jouw buurt?