Activiteiten in oktober

In oktober organiseert VVN afdeling Loon op Zand weer een aantal activiteiten. Deze activiteiten zijn erop gericht om de verkeersveiligheid in onze gemeente te verbeteren en ook de bewustwording van onze bewoners te vergroten.

 

In actie

Over twee weken zal op het KDC in Kaatsheuvel (Schotsestraat 4c) een workshop over het nieuwe fietsen gehouden worden. Tijdens deze workshop zullen verschillende onderwerpen aan de orde komen. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod kunnen komen: wanneer is een fiets veilig, hoe beweeg jij en andere zich in het verkeer en wie kunnen we nu allemaal tegenkomen op het fietspad. Voor de workshop is beperkt plaats. Aanmelden is mogelijk door in de agenda te klikken op het item "Het nieuwe fietsen".

Op 29 oktober zal er op een tweetal locaties (zowel Kaatsheuvel als Loon op Zand) een remwegdemonstratie worden gegeven voor de basisschoolleerlingen in de gemeente Loon op Zand. Hiermee bieden we de leerlingen de mogelijkheid om te zien wel effect snelheid heeft op de remweg van een auto. Het wordt dan duidelijk dat een auto een langere remweg zal hebben dan vooraf wordt gedacht. Hopelijk wordt hiermee het verkeersinzicht van de jongeren verbeterd.