Verkeersexamen weer een groot succes

Gemeente Loon op Zand

Elk jaar organiseert VVN Loon op Zand het Praktisch Verkeersexamen. Bij dit examen leggen de leerlingen van de basisscholen uit Loon op Zand, de Moer en Kaatsheuvel een route af. De route brengt hen langs typische verkeerssituaties waar ze dagelijks mee te maken kunnen krijgen.

Examen

Dit jaar hebben ruim 200 leerlingen het Praktisch Verkeersexamen afgelegd. Ruim 97% van de deelnemers wisten het examen met goed gevolg af te leggen. Ook dit jaar hebben we weer een top 5 van de meest gemaakte fouten. Het meest opvallende is dat in meer dan de helft van de gevallen werd vergeten om richting aan te geven. Wij merken dat dit regelmatig vergeten wordt. Wanneer je tijdig richting aangeeft heeft dat veel voordelen. Het geeft namelijk duidelijkheid naar andere verkeersdeelnemers, het bevordert de doorstroming en komt de verkeersveiligheid ten goede. Daarom, geef altijd richting aan.

Wij willen alle deelnemers en vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage aan het verkeersexamen. Ook willen wij Albert Heijn Kaatsheuvel bedanken voor hun bijdrage.

 

fouten
de meest gemaakte fouten