Blijvende borden route verkeersexamen voor verkeersveiligheid scholieren

Sinds kort hangen er in Someren permanente borden die de route van het verkeersexamen voor schoolkinderen aangeven. Dit is een extra stimulans voor de verkeersveiligheid. Jongeren kunnen zo het hele jaar oefenen op de route en zich beter voorbereiden op het examen. Weggebruikers en inwoners krijgen op deze manier meer oog voor deze kwetsbare groep.

foto

Het besluit om permanente borden op te hangen is een initiatief van de gemeente Someren en Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Someren.

VVN organiseert, dit jaar in samenwerking met de RegioBank in Someren (Leenen Advies), het jaarlijkse praktisch verkeersexamen. Op 6 mei 2020 wordt de route door bijna 160 leerlingen van groep 7 gefietst. Dankzij het aanbrengen van de permanente borden, kunnen de kinderen (met ouders) zich nu al voorbereiden op het examen. De route start en eindigt aan de achterkant van de Ruchte.

Het verkeersexamen werkt tweeledig, aan de ene kant oefenen de kinderen de verkeersregels in de praktijk en aan de andere kant maken ze ook kennis met het gedrag van andere weggebruikers waar zij ook rekening mee moeten houden.

De route wijst voor zich maar is ook te downloaden via de website van VVN: someren.vvn.nl.

Wat speelt er in jouw buurt?