Gemeentepenningen voor vrijwilligers van opgeheven VVN afdeling Valkenswaard

Per 1 januari is VVN afdeling Valkenswaard opgeheven. Tijdens een afsluitende bijeenkomst reikte de wethouder zes penningen uit. De activiteiten worden door een lokale werkgroep voortgezet.

Afscheid VN afdeling Valkenswaard

VVN afdeling Valkenswaard voerde allerlei activiteiten uit om het verkeer veiliger te maken. Denk aan het VVN Verkeersexamen, fietslichtacties en fietscontroles, ondersteuning van verkeersouders, de campagne Onze scholen zijn weer begonnen, dodehoekacties en VVN Opfriscursussen. Daarnaast verzorgden ze verkeersvoorlichting en -advisering en leenden ze materialen uit. 

De afdeling gaat verder als werkgroep, omdat er helaas geen nieuw bestuur gevonden kon worden.

Penningen, bloemen en lovende woorden

Na een woordje van wethouder Bram Bots in de foyer van Theater de Hofnar, werden de vrijwilligers in het zonnetje gezet. 

Dirk Meulendijks, Bart Rijkers, Hans Stoop en mevrouw Renate Wooning-Brom ontvingen een gemeenschapspenning en oorkonde van de gemeente. Zij waren allen 25 jaar of langer bestuurslid van de plaatselijke afdeling. Hans Brekelmans, die er helaas niet bij kon zijn, kreeg om die reden al eerder een gemeenschapspenning.  

Omdat Frans Sengers en Hein Jansen meer dan 10 jaar als vrijwilliger actief zijn geweest, ontvingen zij een gemeentelijke vrijwilligerspenning en oorkonde. Alle vrijwilligers van de afdeling, waaronder ook Suzan van Beek, Wil Meulendijks en Jan Senders ontvingen een boeket bloemen. 

‘Toen ik hoorde dat de Valkenswaardse afdeling ophield te bestaan, was het toch wel even schrikken. Gelukkig worden de activiteiten door een werkgroep voortgezet, maar het is een belangrijk moment om namens de gemeente bij stil te staan. Jullie zijn een club van hechte mensen die al vele jaren op vrijwillige basis actief is. Daar mogen we trots op zijn.’ 

Bram Bots - Wethouder gemeente Valkenswaard

Doorstart als werkgroep

De afdeling heeft veel heeft betekend voor de verkeersveiligheid van Valkenswaard. Aan alle vrijwilligers: heel erg bedankt voor jullie tomeloze inzet! 

De nieuwe werkgroep valt onder de regionale vestiging zuid van Veilig Verkeer Nederland. Gerard Achten is de nieuwe coördinator van VVN werkgroep Valkenswaard. Wil je meer weten of aan de slag als vrijwilliger voor de werkgroep? Dan kun je hem mailen via gerardachten@kpnmail.nl

Meer weten? Lees ook het artikel van Valkenswaard24