Fietsexamen: Wiringherlant controleert licht en bel

Wieringerwerf

Ruim 55 groep acht-leerlingen uit Wieringerwerf lieten woensdag 6 april hun fiets nakijken, voorafgaand aan het fietsexamen later deze maand.

Fietscontrole

Deze dienst werd gratis geleverd door derdeklassers van de studierichting Produceren, Installeren en Energie (PIE) van rsg Wiringherlant. ,,Het is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Wieringerland en helpt behalve de groep acht-leerlingen, ook de leerlingen op het rsg door hen wat te leren", zegt Afke Ursem Jelgersma van Wiringherlant. „VVN is op school geweest om onze PIE-leerlingen te leren waar ze op moeten letten. Ze hebben een checklist ontvangen, zodat ze niets overslaan. Ze kijken of het stuur en het zadel vastzitten, of de banden en spaken op spanning zijn en of de fietsen een bel en licht hebben."

Voor zover bekend zijn er geen levensgevaarlijke fietsen uit de omloop gehaald. Volgend jaar wil het rsg ook groep zeven-leerlingen van omliggende basisscholen uitnodigen, zodat ze in een eerder stadium kennis maken met de technische mogelijkheden op de school en beslagen ten fiets komen.

 

Wat speelt er in jouw buurt?