Fietsverlichtingsacties Den Helder en Julianadorp

Den Helder

Het wordt weer vroeg donker en de fietsers moeten veel vaker in het donker naar hun bestemming. Des te belangrijker is het nu om je fietsverlichting op orde te hebben. Dat is het geval wanneer de koplamp wit of geel licht naar voren straalt, wanneer het achterlicht rood licht naar achteren straalt en de reflectoren aan de achterkant, in de spaken/op de band en op beide trappers aanwezig is. 

Fietsverlichting

Het wordt weer vroeg donker en de fietsers moeten veel vaker in het donker naar hun bestemming. Des te belangrijker is het nu om je fietsverlichting op orde te hebben. Dat is het geval wanneer de koplamp wit of geel licht naar voren straalt, wanneer het achterlicht rood licht naar achteren straalt en de reflectoren aan de achterkant, in de spaken/op de band en op beide trappers aanwezig zijn. 

Omdat fietsers in november en december vaker ongelukken hebben, zet Veilig Verkeer Nederland in op het creëren van bewustzijn over fietsverlichting. De afdeling Den Helder gaat vanaf 25 november twee weken lang de straten op om fietsers zonder verlichting te voorzien van noodverlichtingslampjes, zodat fietsers veilig naar hun bestemming kunnen komen. Zij doen dit 's ochtends op drukke locaties in Julianadorp en Den Helder. Vanaf de tweede week voert ook de politie fietsverlichtingscontroles uit, maar zullen zij wel bekeuringen uitdelen.

 

Fietsverlichtingsactie

Wat speelt er in jouw buurt?