Gedeputeerde Noord-Holland bezoekt gastles

Hilversum

Twee dingen tegelijk doen? Dat is hartstikke moeilijk! Daarom geven wij op scholen leuke lessen over MONO fietsen. Zo ook op basisschool de Sterrenwachter in Hilversum.

Gedeputeerde Noord-Holland

Gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Jeroen Olthof, ook ambassadeur verkeersveiligheid, bezocht op 10 november basisschool De Sterrenwachter in Hilversum. Vanuit de Provincie Noord-Holland worden gesubsidieerde lessen op het gebied van verkeersveiligheid gegeven. Jeroen Olthof woonde de les ‘Op de fiets? Even niets…’ bij, de voorganger van Doe Meer Met Mono. Deze les gaat over het thema afleiding en het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets. Kinderen leren op speelse wijze dat twee dingen tegelijk doen niet mogelijk is. Bij een van de tien fietsongevallen heeft een van de betrokkenen op de telefoon gekeken.

Kun je een ballon hooghouden en tegelijk een appje typen op je mobiel? De kinderen van Jenaplanschool de Sterrenwachter gingen de uitdaging aan. Bekijk onderstaand de beelden van de les en het bezoek van Jeroen Olthof.

Wat speelt er in jouw buurt?