VVN-partner Athlon steunt campagne 'De Scholen Zijn Weer Begonnen'

Kortenhoef

Na de zomervakantie is het altijd weer even wennen aan de drukte in het verkeer. Iedereen gaat weer naar het werk, de kinderen weer naar school en het dagelijks ritme begint er weer in te komen. In deze periode vraagt Veilig Verkeer Nederland dan ook extra aandacht voor de verkeersveiligheid. Het is dan ook ontzettend mooi dat bedrijven hier ook gehoor aan geven. VVN's partner Athlon stelt bijvoorbeeld voor iedere medewerker jaarlijks twee dagen beschikbaar om bij te dragen aan verkeersveiligheidsprojecten. 

DSZWB

De CEO van Athlon Nederland, Marchel Koops, lanceerde samen met Veilig Verkeer Nederland het gloednieuwe VVN-verkeersspel* door het samen met groep 7 van basisschool De Regenboog in Kortenhoef te spelen. De leerlingen gingen in groepjes aan de slag met de verkeersvragen van het online-spel. In het spel komen diverse thema's aan bod waaronder afleiding in het verkeer en kijkgedrag. Athlon geeft aan als lease- en mobiliteitsprovider verkeersveiligheid graag onder de aandacht te brengen. Dit doen zij in de vorm van kennisgeving bij organisaties, maar nu ook bij jongeren, want - zo zeggen zij zelf - verkeerseducatie kan niet vroeg genoeg beginnen. 

Later in september zal commercieel directeur Niels van den Hoogen het voorbeeld volgen en in Vianen een gastles verzorgen voor twee groepen 8. Komende tijd zullen nog meer Athlon-vrijwilligers hun steentje bijdragen voor de klas.

Behalve Athlon krijgt VVN steun van nog meer bedrijven. Verzekeringsmaatschappij Interpolis, Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, Nextdoor, Unilever, Picnic en Flitsmeister zorgen via hun eigen kanalen voor een uiting aan de campagne De Scholen Zijn Weer Begonnen om zo de boodschap verder naar buiten te brengen. 

Ontzettend fijn dat verkeersveiligheid voor zoveel anderen ook zo'n grote prioriteit is. Samen werken we aan VVN's motto: Iedereen veilig over straat!

Het VVN Verkeersspel

Het VVN Verkeersspel is gratis voor scholen die beschikken over een lidmaatschap op de Praktische Verkeersprojecten van Veilig Verkeer Nederland. Leerkrachten en Verkeersouders kunnen het digitale spel samen met de kinderen spelen. Het is geschikt voor groep 1 tot en met 8, waarbij de kinderen tijdens het spel vragen krijgen voorgelegd over dagelijkse verkeerssituaties. 

Athlon

Wat speelt er in jouw buurt?