VVN Remwegdemo in Rotterdam

Rotterdam

Vandaag organiseert Veilig Verkeer Nederland (VVN) in nauwe samenwerking met de Gemeente Rotterdam VVN Remwegdemo's in hartje Rotterdam. Vanaf 2025 wil de stad in meer dan 65% van alle straten een maximum snelheid hanteren van 30 km/uur. Deze remwegdemo laat zien waarom het zo belangrijk is voor de leefbaarheid om 30 km/uur te rijden. Een te hoge snelheid in een woonwijk vormt namelijk het meest gemelde verkeersveiligheidsprobleem door buurtbewoners.  

VVN Remwegdemo

Een verkeeronveilige situatie melden 

Veilig Verkeer Nederland beschikt over het VVN Participatiepunt, een online platform waar bewoners meldingen van verkeersonveilige situaties kunnen maken die zij ervaren in hun directe woonomgeving. Om deze vervolgens op basis van advies in constructief overleg met de gemeente op te lossen. Het meest gemelde verkeersprobleem is een te hoge snelheid. 

In samenwerking met Gemeente Rotterdam hebben wij deze VVN Remwegdemo kunnen organiseren. Dit is hard nodig, want op deze manier kunnen bewoners zien wat snelheid doet met je remweg. 

Samenwerking met onze partners  

Voor een optimale verkeersveiligheid maken kwalitatief en goed onderhouden materiaal het verschil in remweg. Veilig Verkeer Nederland werkt voor de uitvoering van de VVN Remwegdemo’s dan ook nauw samen met gewaardeerde partners Volvo Car Nederland en Michelin.

‘De meeste verkeerslachtoffers ontstaan als gevolg van een te hoge snelheid. Te hoge snelheid in woonwijken is een groeiend probleem. Het probleem van te hoge snelheden speelt wereldwijd. Met VVN Remwegdemo's willen wij samen met onze partners Volvo en Michelin direct laten zien wat snelheid doet. Wij hopen door middel van de VVN Remwegdemo bij te dragen aan een verandering van het rijgedrag en daarmee aan het verminderen van het aantal ongevallen.’ 

Evert-Jan Hulshof - directeur bij Veilig Verkeer Nederland

Wat speelt er in jouw buurt?