Ongestoord onderweg, ook onder werktijd

Binnenkomende telefoontjes en berichtjes tijdens zakelijke kilometers kunnen een grote bron van afleiding zijn. Kun jij voor je werk ongestoord onderweg? De MONO-zakelijk-campagne roept werkgevers op hun bedrijfsvoering MONO te maken. 

Veilig Verkeer Nederland Mono zakelijk bedrijf

Ongestoord onderweg

Wist je dat 36% van het totale aantal gereden kilometers in Nederland bestaat uit beroepsmatig vervoer? Belangrijk dus dat je ook tijdens zakelijke kilometers kunt rijden zonder afleiding van bijvoorbeeld je smartphone. Daarom roepen we werkgevers op hun bedrijfsvoering MONO te maken.

Tips en middelen

Op de website van MONO-zakelijk staan praktische tips om MONO door te voeren in de organisatie. Denk aan het maken van afspraken en het zo instellen van zakelijke telefoons dat medewerkers onderweg niet worden afgeleid door binnenkomende berichten.

Ook zijn er handige middelen beschikbaar om MONO rijden onder de aandacht te brengen, zoals flyers, autoraamstickers en parkeerbordjes.

Is jouw bedrijf al MONO?

Gelukkig heeft 63% van de werkgevers een verkeersveiligheidsbeleid. Zijn er in jouw organisatie al afspraken gemaakt over MONO rijden? Laat het weten op Facebook!