De winnaar is: Jente Drijfhout

Veilig op weg: Blijf uit de Dode Hoek

Veilig Verkeer Nederland afdeling Zwolle organiseert voor alle basisscholen in Zwolle de zogeheten ‘Dodehoeklessen’. Leerlingen worden gewezen op de gevaren van de dode hoek bij grote voertuigen zoals vrachtauto’s en bussen. Het schooljaar 2020/2021 deden 1.332 leerlingen mee. De lessen worden financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Zwolle en de Provincie Overijssel.

Een fiets voor de prijswinares

Autorijschool Blok-Huls verzorgt de lessen en de vrachtauto. Leerlingen maken van dichtbij mee hoe gevaarlijk het is als je niet goed oplet bij grote voertuigen. Ze krijgen een instructiefilm te zien en mogen ook in en om de vrachtauto ervaren hoe lastig het voor een chauffeur is om zicht te houden op alles wat rondom het voertuig gebeurt. Daarom de belangrijke vuistregels:
Blijf er rechts en ruim achter
Houd minstens drie meter afstand

De leerlingen doen ook mee aan de Nationale Veilig-op-Weg-test. Wie alle vragen goed beantwoordt dingt mee naar een prijs: een nieuwe fiets. De gelukkig winnaar? Jente Drijfhout van De Aquamarijn.

De fiets wordt gesponsord door Rijschool Blok-Huls en Ton Kamp de Fietsspecialist. Op 10 juni is de fiets bij Autorijschool Blok-Huls overgedragen aan de prijswinnaar.
Kijk op zwolle.vvn.nl voor meer informatie over dodehoeklessen en de activiteiten van VVN Zwolle.

Wat speelt er in jouw buurt?