Opfriscursus rijvaardigheid

Voor actuele informatie over de volgende of de lopende cursus klik hier.

Waarom een opfriscursus?
Het is nu veel drukker op de weg dan pakweg 40 jaar geleden. In zo’n lange periode wijzigen ook veel verkeersregels en komen er nieuwe regels bij. Bovendien hebben we ook nog eens te maken met allerlei nieuwe soorten voertuigen zoals scootmobiel, brommobiel en elektrische fiets. Het is lastig om goed op de hoogte te blijven van alle veranderingen in de verkeersregels. Daarom biedt VVN Zwolle u de mogelijkheid om deel te nemen aan de opfriscursus rijvaardigheid. De cursus is speciaal bestemd voor automobilisten 65+.

Rijd veilig

Tijdens deze opfriscursus behandelen we zowel de theorie als de praktijk van het deelnemen aan het verkeer met uw auto. We geven de cursussen telkens in het voorjaar (maart/april) en in het najaar (oktober/november). Deelname is op eigen risico maar heeft geen gevolgen voor uw rijbewijs.

Aanmelden
In samenwerking met de gemeente Zwolle worden mensen van 65 jaar en ouder in een of meer postcodegebieden uitgenodigd om aan de cursus deel te nemen. Als dit onvoldoende aanmeldingen oplevert, plaatsen we zo nodig nog een advertentie in de Swollenaer.

Kosten
De kosten voor deelname aan de ‘Opfriscursus rijvaardigheid’ bedragen € 25,00. Nadat u zich heeft aangemeld ontvangt u een bevestiging. Daarin staat ook hoe u de eigen bijdrage kunt betalen.

Opzet cursus
De cursus bestaat uit vier dagdelen.
De eerste drie dagdelen behandelt een ervaren docent de verkeerstheorie. U kunt bij hem terecht met uw vragen over het verkeer en de verkeersregels. U ontvangt op de eerste cursusdag een theorieboek. Dit kunt u doornemen voor de volgende cursusdagen.
Dagdeel vier is een praktijkdeel. Samen met een ervaren rijinstructeur maakt u een rit van ongeveer 1 uur in uw eigen auto. Na afloop krijgt u een persoonlijk en deskundig advies over uw rijstijl.

Alvast aanmelden?
Als u de brief van de gemeente niet wilt afwachten, mag u zich ook zelf aanmelden voor deelname aan de cursus. Stuur een mail naar vvnzwolle@gmail.com. Vermeld daarin uw naam, adres en telefoonnummer. Daarna nemen wij contact met u op.

Wat speelt er in jouw buurt?