Verkeersmarkt voor brugklassen

Met ons cursusaanbod bereiken we leerlingen van de basisschool via de dodehoeklessen en het verkeersexamen. Daarna verliezen we deze leerlingen eigenlijk uit het oog. Dat proberen we op te vangen door middel van de Verkeersmarkt.

Het is de bedoeling om in 2022 weer 2 à 3 verkeersmarkten te organiseren. Op dit moment (maart 2022) is nog niet zeker wat de mogelijkheden en beperkingen zijn. Belangstelling of meer informatie? Stuur een mail naar zwolle@vvnregio.nl

Verkeersmarkt

We organiseren deze verkeersmarkten in samenwerking met ‘Vrienden van de Verkeersmarkt’. Per keer krijgen zo’n 180 leerlingen een afwisselend programma van workshops aangeboden waarin verkeersgedrag centraal staat:

  • Machinisten van de NS vertellen over gevaarlijk gedrag op en bij het spoor en laten daar ook beelden van zien.
  • Aandacht voor de veilige fiets
  • De gevaren van het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer
  • De gevaren van app-gedrag en telefoongebruik in het verkeer
  • Verder laten we de leerlingen ervaren hoe lastig het is voor blinden en rolstoelgebruikers om veilig hun weg te vinden.
  • Tenslotte mogen de leerlingen hun reactievermogen testen.

De workshops zijn bedoeld voor brugklassers. We houden de verkeersmarkt doorgaans aan het begin van het schooljaar. De leerlingen zitten dan in de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs. Ze moeten andere routes fietsen en vaak grotere afstanden. Een goed moment om aandacht te vragen voor veilig verkeersgedrag.

 

Wat speelt er in jouw buurt?