Partner Athlon lanceert nieuw VVN Verkeersspel

Onze partner Athlon stelt voor iedere medewerker jaarlijks twee dagen beschikbaar om de schouders te zetten onder verkeersveiligheidsprojecten. Vanochtend beet Marchel Koops, de CEO van Athlon Nederland, het spits af door met groep 7 van basisschool De Regenboog in Kortenhoef voor het eerst het splinternieuwe VVN Verkeersspel te spelen.

Verkeersspel Athlon

De leerlingen gingen in teams met de verkeersvragen van het VVN Verkeersspel aan de slag. De antwoorden uit de groepen werden klassikaal besproken. Thema’s zoals kijkgedrag in het verkeer en het omgaan met de smartphone tijdens het fietsen kwamen aan bod. 

”Goed om te zien dat veel kinderen al beseffen wat de gevaren zijn in het verkeer. Ik voel mij verantwoordelijk voor het helpen verbeteren van de verkeersveiligheid. Als lease- en mobiliteitsprovider brengen wij verkeersveiligheid graag onder de aandacht. Dat doen we in de vorm van kennisgeving bij organisaties, maar op deze manier ook bij de jonge verkeersdeelnemers zelf. Verkeerseducatie kan wat Athlon betreft dan ook niet vroeg genoeg beginnen. Daarom heb ik nu met plezier mijn steentje bijgedragen in deze groep."

Marchel Koops - CEO Athlon

De rol van bedrijven in het bevorderen van verkeersveilig gedrag

Ook Niels van den Hoogen, commercieel directeur bij Athlon, verzorgt later deze maand een verkeersles voor twee groepen 8 in Vianen. In de rest van september volgen nog meer Athlon vrijwilligers. "Door heel het land staan ze voor de klas", aldus Koops. Wij zijn blij met de inzet van Athlon!

"Bedrijven kunnen een wezenlijke rol spelen in het bevorderen van verkeersveilig gedrag. Zowel voor hun eigen medewerkers als voor andere doelgroepen in het verkeer. Wij zijn dan ook bijzonder verheugd met de inzet van onze partner Athlon op dit zo belangrijke terrein."

Evert-Jan Hulshof - Directeur Veilig Verkeer Nederland

Het VVN Verkeersspel

Het VVN Verkeersspel is gratis voor scholen die beschikken over een lidmaatschap op de Praktische Verkeersprojecten van Veilig Verkeer Nederland. Leerkrachten en Verkeersouders kunnen het digitale spel samen met de kinderen spelen. Het is geschikt voor groep 1 tot en met 8, waarbij de kinderen tijdens het spel vragen krijgen voorgelegd over dagelijkse verkeerssituaties.