Reparatieacties fietsverlichting van start!

Gewapend met een schroevendraaier en een heleboel fietslampjes staan fietsenmakers klaar om de fietsverlichting van scholieren waar nodig te repareren. De fietslicht-reparatieacties zijn van start!

Reparatieacties fietsverlichting van start!

We trapten de acties vanmorgen af bij het Gerrit Rietveld College in Utrecht. Op de vroege ochtend stonden de scholieren klaar om hun fietsverlichting te laten checken door de fietsenmakers van Fietspunt Maarssen. Gelukkig was veel verlichting gewoon in orde, maar hier en daar waren de lampjes zeker aan vervanging toe! In totaal zijn er 68 voorlichten en 50 achterlichten vervangen of gerepareerd. De scholieren kunnen weer veilig onderweg in het donker.

Repareren kun je leren

De reparatie-acties zijn onderdeel van onze fietsverlichtingscampagne. Naast fietsverlichtingscontroles, wordt er dit jaar ook ruim aandacht besteed aan het repareren van fietsverlichting. Tegelijk met de aftrap in Utrecht werd in Almere op het Baken Park Lyceum eenzelfde actie gehouden. De komende weken gaan fietsenmakers nog aan de slag op een school in Soest en Hoogeveen.

Zet je licht AAN!

Hopelijk kan de verlichting van deze scholieren er weer lekker lang tegenaan! Is jouw fietsverlichting al in orde? Repareer het makkelijk zelf met onze handige how-to-video's!