Vernieuwd: Veilig-Op-Weg! - Blijf uit de dode hoek

De basisschoolles over de gevaren van grote voertuigen in het verkeer heeft een nieuw ontwerp, met bijpassende vrachtautotrailer!

Veilig op weg - blijf uit de dode hoek

Aansluitend bij het online lesmateriaal

Het nieuwe ontwerp is in dezelfde lijn als (online) lesmateriaal dat in het najaar wordt gelanceerd. De basisschoolles over de gevaren van grote voertuigen in het verkeer is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland en Transport en Logistiek Nederland (TLN). 

Een heuse vrachtauto op school

Jaarlijks krijgen zo’n 200 scholen bezoek van de ‘Veilig op Weg!’ vrachtauto. Kinderen in groep 7 en 8 leren in deze les veilig om te gaan met grote voertuigen in het verkeer. In het nieuwe lesmateriaal spelen twee jonge verkeersambassadeurs, Firy en Milo, de hoofdrol. Zij komen voor op de vrachtauto, in de lesfilm, en in de vernieuwde online platforms. Kinderen en ouders kunnen op de Facebook pagina alles vinden over verkeersveiligheid rondom grote voertuigen. Op Youtube kunnen zij naar de vlogs van Firy en Milo kijken als verlengstuk van de klassikale les.

''Ons doel is om de kinderen niet de indruk te geven dat ze iets leren, maar dat ze naar een vlog of reportage van leeftijdsgenoten kijken. Zowel in de klassikale les als op de online kanalen.'' aldus Hannie Besseling, projectleider bij TLN.

De nieuwe branding sluit aan op de trends die spelen bij kinderen in groep 7 en 8. 

Bekijk hier de nieuwe website van Veilig-Op-weg!