VVN lanceert nieuwe website: Verkeersregels

De kennis van verkeersregels lijkt voor veel verkeersdeelnemers ver weggezakt. Zo weet 52% niet wat de maximum snelheid is in een woonerf. Ook weet een kwart van de weggebruikers niet hoe hard je mag rijden op een rijbaan met een groene streep. 

Nieuwe website verkeersregels

Opfrissen verkeersregels

Veilig Verkeer Nederland (VVN) lanceert vandaag een nieuwe website met uitgebreide uitleg over verkeersregels. Op deze website wordt het complete Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) duidelijk uitgelegd. Aan de hand van situaties met foto’s en tips en verrijkt met borden wordt de wet in begrijpelijke en handelingsgerichte taal uitgelegd zodat bezoekers hun verkeerskennis kunnen opfrissen. VVN komt met deze website de behoefte tegemoet om meer te weten te komen over (nieuwe) verkeersregels. Dagelijks wordt VVN gebeld met vragen over verkeerssituaties en wetten. Ook worden Opfriscursussen die VVN door het gehele land organiseert over de theorie achter het verkeer meer dan goed bezocht. De online opfriscursus VVN.nl/opfriscursus kent na drie jaar een bezoekersaantal van ruim 700.000. De groeiende oudere doelgroep, voor wie het lang geleden is dat zij hun rijbewijs hebben gehaald, willen wij met deze verkeersregel-site bereiken. Maar ook voor andere generaties is de website relevant. 

Alphons Knuppel, directeur a.i. VVN:

'Met deze website geeft VVN op een laagdrempelige manier informatie aan een breed publiek. Vragenstellers verbazen zich soms over de veranderingen in de regelgeving of regels die splinternieuw zijn en waarvan zij het bestaan niet kenden. Deze site is daarom voor alle generaties een aanrader’