VVN Verkeersexamen uitgesteld, online lessen beschikbaar

De scholen zijn tot en met 6 april a.s. gesloten, dus het VVN Verkeersexamen wordt uitgesteld. Hoe gaat dat in zijn werk en wat kun je in de tussentijd doen? Wij zetten het voor je op een rij.

Jongen doet verkeerslessen online

VVN theoretisch Verkeersexamen 

Het VVN theoretisch verkeersexamen (ook digitaal) kan niet plaatsvinden op de geplande data 30 maart, 31 maart en 2 april, omdat de basisscholen gesloten zijn. Zodra er meer duidelijkheid is over het verloop van het coronavirus, worden er nieuwe data gekozen en gecommuniceerd via de reguliere kanalen. Het theoretisch verkeersexamen zal in ieder geval niet eerder dan juni plaatsvinden, om scholen en kinderen voldoende voorbereidingstijd te geven.   

Kinderen kunnen wel verder oefenen op de examensite. We bieden daar de belangrijkste theorie aan, een kennisquiz met variabele vragen en drie oefenexamens.  

VVN praktisch Verkeersexamen 

Het VVN praktisch Verkeersexamen wordt in Nederland door diverse partijen georganiseerd. We adviseren organisatoren om alle praktische verkeersexamens in de hele maand april te annuleren en, indien mogelijk, uit te stellen. Dit geldt ook voor de fietscontroles.

Waarom de hele maand april? Hoewel de scholen op dit moment tot en met 6 april gesloten zijn, is nog onduidelijk wat er daarna gaat gebeuren. En als we te snel alweer een praktisch Verkeersexamen organiseren, hebben de kinderen ook weinig tijd gehad om te oefenen en scholen om de lessen weer op te starten. Zodra er duidelijkheid is wanneer de scholen weer volledig opgestart zijn, kan er een nieuwe datum worden geprikt. Denk hierbij ook aan de mogelijkheden om de praktische examens in september of oktober te plannen, aan het begin van het nieuwe schooljaar.  

 We vragen de scholen zoveel mogelijk alvast de route voor het praktisch verkeersexamen te delen met de ouders, zodat kinderen de route kunnen oefenen met hun ouders. 

Thuis oefenen met verkeer!

De verkeerslessen op school gaan niet door, maar thuis kunnen de kinderen prima aan de slag met verkeer. Wij hebben de verkeerslessen voor groep 4 t/m 8 klaargezet op vvn.nl/verkeersles-thuis. Leuk en leerzaam voor de kinderen om juist in deze periode te doen.

Doet groep 7 en/of 8 het VVN Verkeersexamen? Hoewel de datum nog niet bekend is, kun je natuurlijk best al gaan oefenen! Kijk op examen.vvn.nl/oefenen en deel alvast de route van het praktisch examen met de kinderen en ouders.

Maatregelen Veilig Verkeer Nederland

Deze periode waarin het coronavirus ons in de greep houdt, is voor ons allemaal een hoogst ongebruikelijke situatie. Iedereen probeert er het beste van te maken, en Veilig Verkeer Nederland natuurlijk ook. Zowel onze beroepskrachten als onze vrijwilligers in het hele land ondersteunen de maatregelen en volgen deze op. Gezondheid en veiligheid staan voor ons voorop. Daarom worden al onze activiteiten voorlopig geannuleerd of uitgesteld. Lees hier welke maatregelen Veilig Verkeer Nederland nog meer neemt.