Wie is de veiligste vrachtwagenchauffeur van Nederland?

Het NK Veiligste Chauffeur 2021 van TVM verzekeringen is in volle gang. Ken of ben jij de veiligste vrachtwagenchauffeur van Nederland? Schrijf je in en doe de online competitie. Wie weet sta jij dan in de finale op 25 september op het TT Circuit van Assen!

Meld je aan voor het NK Veiligste Chauffeur 2021

NK Veiligste Chauffeur 2021

Tijdens het NK Veiligste Chauffeur 2021 nemen vrachtwagenchauffeurs het tegen elkaar op. Eerst online, met kennisvragen en reactietests. De beste 25 chauffeurs kwalificeren zich hiermee voor de finaledag op zaterdag 25 september. Op het TT Circuit in Assen strijden deze finalisten om de titel door onder andere enkele uitdagende praktijkproeven af te leggen. Meedoen? Dat kan door je aan te melden via tvmawards.nl/aanmelden.

"Uit onderzoek blijkt dat bij ruim 90 procent van het aantal ongevallen menselijk gedrag een grote rol speelt. Een goede veiligheidscultuur binnen een vervoersbedrijf kan leiden tot veiliger rijgedrag van chauffeurs. Heel mooi dat we transportveiligheid onder de aandacht kunnen brengen met deze jaarlijkse competitie."

Rob Stomphorst - Woordvoerder bij Veilig Verkeer Nederland

Wat zijn de TVM Awards?

De TVM Awards is de naam van een maatschappelijk initiatief ter verbetering van transport- en verkeersveiligheid van TVM verzekeringen en een selecte groep betrokken partners. De partners zijn: Volvo Trucks Nederland, Van Eijck Groep, Continental Benelux, VVN (Veilig Verkeer Nederland), STL (Sectorinstituut Transport en Logistiek), BP, ANWB en Advance Groep. De primaire doelstelling van de TVM Awards is om meer bewustwording te creëren – onder alle weggebruikers- voor veilig rijgedrag. Daarnaast willen TVM en de partners een positieve bijdrage leveren aan het vak van beroepschauffeur.

"We hebben in Nederland gelukkig heel veel vrachtwagenchauffeurs die veilig, goed en rustig rijden en daardoor juist ongelukken weten te voorkomen. Sterker nog: de Nederlandse vrachtwagenchauffeurs behoren tot de veiligste vervoerders van Europa. Daar mogen we best trots op zijn. Wij steken graag de duim omhoog als mensen goed presteren. Dat blijven we doen, onder andere met de TVM Awards."

Arjan Bos - CEO van TVM verzekeringen