Zo maak je jouw bedrijf MONO!

Ongeveer de helft van de bedrijven heeft afspraken gemaakt met werknemers over het smartphonegebruik in de auto. Dat aantal moet natuurlijk omhoog! Samen met Minister Cora Van Nieuwenhuizen roepen we daarom werkgevers op regels vast te stellen over MONO rijden.

Zo maak je jouw bedrijf MONO!

Op de website van MONO Zakelijk vind je verschillende manieren om ervoor te zorgen dat medewerkers bij jouw bedrijf geen gebruik maken van de smartphone tijdens het rijden.

1. Check de tips en tools

In het kader van de campagne is er een brochure gemaakt met tips en tools om jouw bedrijf MONO te maken. Bijvoorbeeld door het goede voorbeeld te geven, afspraken te maken en telefoons MONO in te stellen.

2. Maak een gepersonaliseerde poster

Ook kun je een gepersonaliseerde MONO-poster maken om medewerkers en bezoekers eraan te herinneren MONO te rijden. Heb jij er al een hangen?

3. Gebruik de MONO-campagnematerialen

Naast een gepersonaliseerde poster zijn er nog veel meer materialen die je kunt downloaden of bestellen. Wat dacht je van parkeerbordjes als reminder bij de parkeerplaats of autoraamstickers om medeweggebruikers te laten zien dat jouw bedrijf MONO rijdt? 

4. Word convenantpartner

Wij zijn trotse partner van het covenant 'Veilig gebruik smartfuncties in het verkeer' dat het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft gelanceerd. Met dit covenant willen wij - samen met andere partners - afleiding in het verkeer tegengaan. Graag zien wij dat meer bedrijven en organisaties zich hiervoor inzetten. Op de website van MONO Zakelijk lees je hoe je aanmeldt als covenantpartner!

"Het is moeilijk voor te stellen, maar één op de tien werkgevers vindt het een normale zaak dat hun werknemers berichten lezen en terugschrijven tijdens het rijden. Totaal onverantwoord om dit van je mensen te verwachten, want dat is gewoon levensgevaarlijk. Ook als je zakelijk onderweg bent geldt: hou je aandacht bij de weg en rij MONO."

Cora van Nieuwenhuizen - Minister van Infrastructuur en Waterstaat