Mist, zon, opkomende sneeuw en een geslaagde praktische verkeersproef

Donderdag 31 maart waren het de kinderen van de groepen zeven van de Rijnsburgse basisscholen die de praktische verkeersproef 2022 afsloten. Maandag 28 en dinsdag 29 maart waren het de Katwijkse en Valkenburgse scholen die vanaf het Marktplein startten.

foto 1

Gerard Bol, bestuurslid VVN Katwijk: ,,We mogen trots zijn op de organisatoren, alle vrijwilligers van VVN Katwijk, de scholen in de voorbereiding en ouders op de posten langs de route die het dit jaar weer allemaal mogelijk hebben gemaakt. Het is goed om zo jaarlijks de kinderen van onze scholen voor Primair Onderwijs en SBO de Windvang in onze gemeente hun fietsgedrag te laten toetsen aan de verkeersregels in hun eigen (school)omgeving.”             

‘Verkeersveiligheid is jaarrond belangrijk!’

Bol: ,,Het is nu zaak voor deze kinderen om de op school geleerde theorie en deze praktijk ook toe te blijven passen in hun dagelijkse fietsgedrag en zeker als ze met de fiets op pad gaan naar school, vriendjes en hun sport waar dan ook. Daarom organiseren we jaarrond ook verkeersacties als de scholen weer gaan beginnen, de dode hoeklessen, een fietsverlichtingsactie in november enz. Het hoort er allemaal bij. Verkeersveiligheid houdt immers niet op bij deze praktische verkeersproef, dat is jaarrond! Maar we denken samen met de Fietsersbond ook aan de voorkant mee bij de (her)inrichtingsplannen in Katwijk. Daar begint het al om de fietser en voetganger daadwerkelijk ook verkeersveilige situaties te kunnen bieden. En wat deze geslaagde kinderen van de groepen 7 betreft? Uiteindelijk gaat het er allemaal toch om hoe ze hun verkeersgedrag nu en later daadwerkelijk handen en voeten gaan geven!”

collage Paul

Wat speelt er in jouw buurt?