Vijftienhonderd scholieren fietsend de straat op

Na de theoretische verkeersproef maandag 29 maart voor kinderen van groep 7 van alle basisscholen in de gemeente Katwijk wordt vanaf dinsdag 25 mei de theorie vertaald naar de praktijk.

foto 1

Dat betekent dat t/m vrijdag 4 juni in totaal ongeveer vijftienhonderd schoolkinderen hun praktische verkeersproef gaan fietsen. Zoveel? Dat komt omdat de kinderen van de huidige groep 8 vorig jaar door de coronamaatregelen niet konden deelnemen. Door de inzet van vele vrijwilligers en de basisscholen krijgen ze nu wel die kans. Wilt u  deze dagen, mogelijk rijdende in uw auto, dus rekening houden met deze lerende kinderen op straat met hun verkeersproef? Ze zijn makkelijk te herkennen.

Dinsdag 25 en woensdag 26 mei zijn het de groepen 8 van de basisscholen in Katwijk en Valkenburg en maandag 31 mei en dinsdag 1 juni de groepen 7 van deze scholen die vanaf het marktplein aan de Piet Heinlaan in Katwijk vertrekken voor hun fietsroute. Donderdag 3 juni zijn het de Rijnsburgse groepen 7 die bij De Burgt starten waarna de groepen 8 het op vrijdag 4 juni afsluiten. Voor alle schoolkinderen is deze praktische verkeersproef belangrijk o.a. als voorbereiding op de weg naar het voortgezet onderwijs in Katwijk e.o. waar hun fiets hét vervoersmiddel zal zijn.                                    

VVN Katwijk is te vinden bij…

Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://katwijk.vvn.nl

 

Wat speelt er in jouw buurt?