Themaweek ROV-ZH: Maak een punt van nul.

In de week van 14 tot en met 21 september werd er in Zuid-Holland extra aandacht besteed aan verkeersveiligheid. In samenwerking met het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) was Veilig Verkeer Nederland aanwezig bij diverse acties.

Krimpen

In de week van 14 tot en met 21 september werd er in Zuid-Holland extra aandacht besteed aan verkeersveiligheid. In samenwerking met het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) was Veilig Verkeer Nederland aanwezig bij diverse acties. Op vrijdag 20 september waren er bij de twee locaties van OBS Prins Willem Alexander uit Nieuwerkerk aan den IJssel remwegdemonstraties georganiseerd. Door te demonstreren wat de remweg is bij een snelheid van 30 km/u ten opzichte van 50 km/u, proberen wij extra bewustzijn te creëren voor de verkeersveiligheid. Bij mooi weer verdubbeld de remweg al van 13 meter bij 30 km/u naar 26 meter bij 50 km/u, laat staan bij slecht weer, waar de remweg meer dan verdubbeld van 15 meter bij 30 naar 33 meter bij 50 km/u. De actieve VVN afdeling Zuidplas kwam ook een kijkje nemen en maakte een interessant filmpje van de demonstratie.

Tevens was op 20 september het campagneteam van Zuid-Holland aanwezig bij een alcoholcontrole in Pijnacker-Nootdorp. Tijdens deze controle zijn er 80 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik en zijn er gelukkig 78 geslaagd! Als beloning kregen ze uiteraard een BOB-sleutelhanger mee en een compliment voor de verkeersveiligheid. 

Op 21 september sloot het campagneteam van Zuid-Holland aan bij de veiligheidsdag van Krimpen a/d IJssel. Hier was onder andere ook de politie en de brandweer aanwezig om aan jong en oud veiligheid te demonstreren. Veilig Verkeer Nederland bracht kleurplaten voor de kinderen en namen BOB- en MONO-quizzen af bij de volwassenen. De deelnemers van de quiz kregen dan een BOB-sleutelhanger als beloning. Maar het mooiste van de dag was nog de alcoholbril. Bezoekers konden de alcoholbril opzetten en moesten vervolgens om pylonen slalommen. Zo konden ze zien wat voor effect alcohol heeft op je zicht en reactievermogen. Het is altijd mooi dat bezoekers zo geïnteresseerd zijn als het om verkeersveiligheid gaat. Zo dragen we allemaal een steentje bij aan ons motto: Iedereen veilig over straat.

Remwegdemo

Wat speelt er in jouw buurt?