VVN Opfriscursus voor automobilisten

Al van jongs af aan neem je elke dag deel aan het verkeer. Je hebt al jarenlang je rijbewijs en je hebt intussen al heel wat kilometers afgelegd. Kortom: één brok verkeerservaring. Maar, wanneer heb je je voor het laatst verdiept in de verkeersregels? Voor veel mensen is dat al lang geleden.

opfriscursus Veilig Verkeer Nederland

Ouder worden kan effect hebben op de manier van autorijden. Zelf kun je het nodige doen om veilige te blijven autorijden. Lees onze tips of test je verkeerskennis.

Test thuis je verkeerskennis

Wil je snel je verkeerskennis testen? Dat kan thuis, op je eigen computer, met de online test. Je krijgt direct de antwoorden te zien met uitleg. Zo ontdek je binnen enkele minuten of je verkeerskennis nog actueel is. 

Bezoek de VVN Opfriscursus

Je kunt je ook inschrijven voor een VVN Opfriscursus bij jou in de buurt. In een ontspannen sfeer krijg je uitleg over de verkeersregels. Bij onze verkeersdocent kun je terecht met al je verkeersvragen. En optioneel kun je een praktijkrit doen onder begeleiding van een erkende instructeur. 

Marijke Helwegen oefent de theorie tijdens een VVN Opfriscursus

Opfriscursus bij jou in de buurt

Doe mee!

Wil je de VVN Opfriscursus doen? Kijk in de agenda wanneer de bijeenkomsten in jouw regio georganiseerd worden. Je kunt je dan meteen aanmelden. 

Opfriscursus

Géén examen

Deelnemen aan de VVN Opfriscursus is niet verplicht en het is geen examen. Wel krijg je bij onze opfriscursus inzicht in hoe je verkeerskennis ervoor staat en krijg je persoonlijk en deskundig advies over je rijstijl. Een aanrader voor elke verkeersdeelnemer!

Corona: VVN Opfriscursus thuis

Vanwege de coronamaatregelen konden veel VVN Opfriscursussen helaas niet doorgaan. Daarom hebben wij de meest besproken onderwerpen uit de VVN Opfriscursussen gefilmd. Zo kun je thuis, op je eigen computer, tablet of smartphone, toch je verkeerskennis opfrissen. 

Veilig Verkeer Nederland senior laptop
Marijke Helwegen doet een praktijkrit met een VVN-instructeur

Test je verkeerskennis

Hoe zit het met de verkeersregels. Weet je het nog? En ben je op de hoogte van de nieuwste verkeersregels en verkeersborden? Met de online verkeerstest van Veilig Verkeer Nederland ontdek je in 2 minuten of je kennis van de verkeersregels voor automobilisten up to date is. 

Test je verkeerskennis