VVN Verkeersexamen

Heb je vragen over het VVN Verkeersexamen? Wil je meer weten over het digitale, praktische of theoretische Verkeersexamen bijvoorbeeld. Dan zit je hier goed. 

Algemeen

Ik wil meer weten over het VVN theoretisch Verkeersexamen

Je vindt alles over het VVN theoretisch Verkeersexamen op onze examensite.

Ik wil meer weten over het VVN praktisch Verkeersexamen

Je vindt alles over het VVN praktisch Verkeersexamen op onze examensite.

Wanneer is het VVN Verkeersexamen in 2022?

In 2022 vond het VVN theoretisch Verkeersexamen plaats in maart.

Het VVN praktisch Verkeersexamen wordt lokaal georganiseerd. De scholen en organisatoren bepalen wanneer dit examen plaatsvindt, vaak in april t/m juni.

Lees alles over het VVN Verkeersexamen op onze examenwebsite.

Wanneer is het VVN Verkeersexamen in 2023?

Het VVN theoretisch Verkeersexamen vindt in 2023 plaats op: 

  • maandag 27 maart 2023 (schoolregio noord)
  • dinsdag 28 maart 2023 (schoolregio midden)
  • donderdag 30 maart 2023 (schoolregio zuid)

De datum van het VVN praktisch Verkeersexamen wordt door de lokale organisatie zelf bepaald. Wil je weten wanneer het praktijkexamen in jouw woonplaats is, informeer dan bij de school of neem contact op met Veilig Verkeer Nederland in jouw regio. 

Hoe kan ik het VVN Verkeersexamen bestellen?

Ga naar examen.vvn.nl/bestellen

Daar kun je met je VVN (directie)schoolaccount digitale of schriftelijke examens bestellen. Dit account heeft de school als ze al eerder bij ons een verkeersmethode hebben besteld. Als je nog geen account hebt, kun je het daar aanvragen.

VVN digitaal Verkeersexamen

Ik kan niet inloggen bij het VVN Licentieportaal. Hoe komt dat?

Ga naar licentieportaal.vvn.nl en klik op het Basispoortlogo. Als je al ingelogd bent bij Basispoort als ICT coördinator word je automatisch ingelogd.

Lukt het niet? Het zou kunnen dat je Veilig Verkeer Nederland nog toestemming moet geven. Je doet dit door in Basispoort bij Uitgevers VVN aan te vinken.

Krijg je een wit scherm? Probeer dan een andere browser, leeg je cache (ctr- F5) en zorg dat je niet via een extranet verbonden bent.

Als het hierna nog niet lukt, zit er een verschil tussen onze gegevens over de school en de gegevens in Basispoort. Neem in dat geval even contact met ons op.

Ik zie als ICT-coördinator geen tegeltje van het digitale verkeersexamen.

Dat klopt, het tegeltje en de snelkoppelingen naar het verkeersexamen zijn alleen zichtbaar voor de leerkracht die is gekoppeld aan de groep met de licenties van het verkeersexamen. Log in als leerkracht of koppel jezelf als leerkracht aan de groep.

Ik kom als leerkracht uit op de leerlingpagina van het verkeersexamen. Hoe los ik dit op?

Je bent dan in deze browsersessie al een keer via de leerlingsnelkoppeling naar verkeersexamen gegaan. Sluit de browser af en probeer het opnieuw.

Ik kom als leerkracht of leerling uit op de Verkeerspoort en zie daar geen verkeersexamens. Wat gaat er mis?

Je hebt dan de verkeerde snelkoppeling gebruikt. De snelkoppeling van het Verkeersexamen herken je aan een plaatje van een meisje met een skateboard en een jongen met een fiets. Ernaast staat Digitaal Verkeersexamen.

De kinderen krijgen een error: pagina niet gevonden.

Kijk welke url er bovenaan de pagina staat. Als er verkeerspoort in de url staat, heeft u de verkeerde leerlingsnelkoppeling gevolgd. De snelkoppeling van het Verkeersexamen herkent u aan een plaatje van een meisje met een skateboard en een jongen met een fiets. Ernaast staat Digitaal Verkeersexamen.

Staat er licentieportaal in de url, dan heb je wel de goede leerlingsnelkoppeling, maar gaat er iets anders mis. Het is dan het beste om de browser af te sluiten en het opnieuw te proberen.

Waar kan ik de resultaten bekijken?

Als het goed is, zie je als leerkracht in Basispoort een tegel Digitaal Verkeersexamen. Als je hierop klikt, komt je op het dashboard waar je de resultaten van de kinderen kunt bekijken.  

Zie je dit tegeltje niet? Dan kan het zijn dat de kinderen individueel zijn gekoppeld in ons licentieportaal en niet als groep. In dat geval kan de ict coordinator de leerkracht ook toevoegen als individuele gebruiker. Op dat moment zie je het tegeltje en kun je de resultaten bekijken.

Wat heb ik nodig om mee te kunnen doen met de digitale versie van het VVN Verkeersexamen?

Op de pagina over Digitaal Verkeersexamen staan de voorwaarden om mee te kunnen doen. Ook vind je daar een handig checklist die kunt downloaden.

Mijn school werkt met Cloudwise. Kan ik het digitaal Verkeersexamen ook via Cloudwise beschikbaar stellen?

Ja dat kan, je volgt daarvoor de volgende stappen:

Medewerkers van de school kunnen de applicatie toevoegen op de volgende manier:

  1. Ga naar het cool portaal (http://cool.cloudwise.nl ) en zorg dat je bent ingelogd met je acount van de school/stichting.
  2. Klik rechtsboven op Applicatiebeheer (het tandwieltje).
  3. Klik bovenaan op de blauwe knop Applicatie toevoegen.
  4. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar de applicatie Digitaal verkeersexamen.
  5. Vink de applicatie aan en klik op Volgende.
  6. Op basis van de rechten die je hebt kun je de applicatie toevoegen voor jezelf (Mijn) en bepaalde klassen, groepen en/of medewerkersgroepen. 
  7. Vink de groepen aan en klik op Opslaan.

De applicatie is nu beschikbaar voor de geselecteerde groepen (mits de licenties aan de groep/leerlingen zijn gekoppeld in het VVN licentieportaal).

Lukt dit niet, neem dan contact op met de supportdesk van Cloudwise.

Wat gebeurt er met de resultaten van het digitaal Verkeersexamen?

De leerkracht krijgt de resultaten van zijn leerlingen direct te zien. Hij of zij kan ook per vraag het gegeven antwoord bekijken. De resultaten worden ook geanonimiseerd opgeslagen bij Veilig Verkeer Nederland. Zo kunnen wij zien welke vragen over het algemeen moeilijk of makkelijk worden gevonden. We kunnen daar het verkeersexamen en onze verkeersmethode verder mee verbeteren. 

Hoe kunnen kinderen het herexamen maken?

Zijn er kinderen gezakt voor het digitaal Verkeersexamen? Ze kunnen dezelfde dag al een herexamen maken. Ze loggen dan opnieuw in via Basispoort en kunnen dan klikken op de link voor het herexamen. Deze link is alleen aanklikbaar als ze eerst het gewone examen gemaakt hebben.

Kunnen kinderen het digitaal Verkeersexamen ook op een tablet maken?

Ja, dat kan. Als de licenties gekoppeld zijn, kun je in de Basispoort omgeving een leerlingsnelkoppeling naar het examen vinden. Op de supportwebsite van Basispoort staat een instructie voor het plaatsen van deze snelkoppeling op de tablet.