Ben je Bob, zeg het hardop

Veilig Verkeer Nederland zegt: 100% Bob, 0% op. En niet voor niets, want iedere hoeveelheid alcohol in je bloed heeft effect op je rijgedrag. Je brengt niet alleen jezelf, maar ook je passagiers en andere verkeersdeelnemers in gevaar. Daarnaast riskeer je een forse boete of zelfs het verliezen van je rijbewijs. Erg belangrijk dus dat je niet drinkt als je nog moet rijden.

De Bob-campagne is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en importeurs en producenten van bier, wijn en gedistilleerde dranken.

VVN en Bob

Veilig Verkeer Nederland is in het hele land te vinden om bestuurders er aan te herinneren dat een Bob helemaal nuchter blijft. Ons campagneteam gaat met mensen in gesprek om ze aan het denken te zetten over hun verkeersgedrag opdat ze bewuste keuzes maken als ze achter het stuur stappen. En de bestuurders die het goede voorbeeld geven, worden volgens het Bob-principe beloond met de bekende sleutelhanger. Daarnaast bieden wij diverse mogelijkheden voor o.a. bedrijven en sportverenigingen die rijden onder invloed bespreekbaar willen maken. Altijd met de kenmerkende positieve insteek van de Bob-campagne.

Wilt u dat het VVN campagneteam een Bob-actie uitvoert tijdens uw evenement, bij bedrijf of sportvereniging? Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Neemt u daarvoor contact op met VVN in uw regio.