Gratis digitale verkeerslessen voor scholen met werkboeklicenties

Digitale lessen kunnen de werkdruk flink verlagen, zeker nu het in deze rare tijden extra druk is. Daarom geven we scholen - die momenteel gebruikmaken van onze werkboeklicenties - gratis toegang tot de digitale licenties voor groep 5 t/m 8. 

Kind werkt met VVN Verkeersmethode op laptop

Wij zetten achter de schermen momenteel alles klaar om de digitale licenties aan te kunnen bieden. Maakt jouw school gebruik van de werkboeklicenties van de VVN Verkeersmethode? Dan kun je deze vanaf 4 mei activeren. De licenties zijn vervolgens geldig tot het einde van dit schooljaar.

Hoe werkt de leerlingsoftware?

De leerlingsoftware is dit schooljaar beschikbaar voor groep 5 t/m 8. Met ingang van komend schooljaar wordt groep 4 hier aan toegevoegd. De digitale lessen zijn ideaal om leerlingen zelfstandig aan het werk te zetten. Ze kunnen de oefeningen maken op hun eigen tempo én zelf nakijken. Als leerkracht krijg je realtime inzicht in de voortgang van de kinderen. Ook heb je minder nakijktijd.

Zo werkt de leerlingsoftware!

Licenties koppelen

Vanaf 4 mei kunnen de digitale licenties gekoppeld worden aan klassen of leerlingen. Hoe? Dat zie je in de video of het stappenplan hieronder! Kom je er niet uit, neem dan gerust contact met ons op. 

Instructies voor het koppelen van licenties
  1. Log in op Basispoort.nl als ICT-coördinator.
  2. Open een nieuw tabblad en ga naar licentieportaal.vvn.nl en klik daar op 'Inloggen'. Je bent nu in Licentiebeheer. 
  3. Dit is Stap 1: scholenoverzicht. Je ziet een overizcht van de scholen waarvan je de licenties kunt beheren. Klik daar op 'Lesmethoden'. 
  4. Je komt dan in Stap 2: lesmethodenoverzicht. Hier kun je groepen (klassen) en/of gebruikers (leerlingen) toekennen. Als je een groep toekent, wordt de leerkracht ook automatisch gekoppeld. 
  5. a) Als je op 'Groepen toekennen' klikt, kom je in Stap 3: Groepen toekennen aan lesmethode. Groepen ken je toe door de gewenste groepen aan te vinken. 
    b) Als je op 'Gebruikers toekennen' klikt, kom je in Stap 3: Gebruikers toekennen aan lesmethode. Zoek in het zoekveld de juiste leerlingen klik vervolgen op 'Toevoegen'. De leerkracht wordt via deze manier niet automatisch gekoppeld, dus die moet je ook koppelen.
  6. Ga terug naar Stap 2 om te controleren of alles goed is ingevoerd. Zo ja, dan kun je uitloggen.