Gratis digitale verkeerslessen voor scholen met werkboeklicenties

Digitale lessen kunnen de werkdruk flink verlagen, zeker nu het in deze rare tijden extra druk is. Daarom geven we scholen - die momenteel gebruikmaken van onze werkboeklicenties - de mogelijkheid om nu gratis over te stappen op de digitale licenties voor groep 4 t/m 8.

Kind werkt met VVN Verkeersmethode op laptop

Maakt jouw school gebruik van de werkboeklicenties van de VVN Verkeersmethode? Dan kun je in plaats daarvan de digitale licenties activeren. Je stapt dan over naar de digitale licenties die vervolgens geldig zijn tot het einde van dit schooljaar.

Hoe zet je de werkboeklicenties om?

Stuur een e-mail naar administratie@vvn.nl en vermeld in het onderwerp: Omzetten werkboeklicenties naar digitaal. Vermeld vervolgens voor welke groepen je de werkboeklicenties wilt omzetten, het BRIN-nummer van de school en de contactgegevens van de school. Je ontvangt een bericht zodra de licenties omgezet zijn. Hieronder lees je hoe je dan aan de slag kunt met de digitale licenties.

Hoe werkt de leerlingsoftware?

De leerlingsoftware is beschikbaar voor groep 4 t/m 8. De digitale lessen zijn ideaal om leerlingen zelfstandig aan het werk te zetten. Ze kunnen de oefeningen maken in hun eigen tempo én zelf nakijken. Als leerkracht krijg je realtime inzicht in de voortgang van de kinderen. Ook heb je minder nakijktijd.

Zo werkt de leerlingsoftware!

Licenties koppelen

Je kunt de digitale licenties koppelen aan klassen of leerlingen. Hoe? Dat zie je in de video of het stappenplan hieronder! Kom je er niet uit, neem dan gerust contact met ons op. 

Instructies voor het koppelen van licenties
  1. Log in op Basispoort.nl als ICT-coördinator.
  2. Open een nieuw tabblad en ga naar licentieportaal.vvn.nl en klik daar op 'Inloggen'. Je bent nu in Licentiebeheer. 
  3. Dit is Stap 1: scholenoverzicht. Je ziet een overzicht van de scholen waarvan je de licenties kunt beheren. Klik daar op 'Lesmethoden'. 
  4. Je komt dan in Stap 2: lesmethodenoverzicht. Hier kun je groepen (klassen) en/of gebruikers (leerlingen) toekennen. Als je een groep toekent, wordt de leerkracht ook automatisch gekoppeld. 
  5. a) Als je op 'Groepen toekennen' klikt, kom je in Stap 3: Groepen toekennen aan lesmethode. Groepen ken je toe door de gewenste groepen aan te vinken. 
    b) Als je op 'Gebruikers toekennen' klikt, kom je in Stap 3: Gebruikers toekennen aan lesmethode. Zoek in het zoekveld de juiste leerlingen klik vervolgen op 'Toevoegen'. De leerkracht wordt via deze manier niet automatisch gekoppeld, dus die moet je ook koppelen.
  6. Ga terug naar Stap 2 om te controleren of alles goed is ingevoerd. Zo ja, dan kun je uitloggen.