Boeiende verkeerslessen voor groep 1 tot en met 8

Leer kinderen veilig en zelfstandig aan het verkeer deelnemen, met leuke, actieve verkeerslessen waar ze écht enthousiast van worden. Onze verkeersmethode kost een minimum aan voorbereiding, zodat de leerkracht zich kan focussen op waar het om draait: lesgeven!

  • Volledig digitaal
  • Gebruiksvriendelijk en ontzorgend
  • Actuele en interactieve lessen

De VVN Verkeersmethode op jouw school? Bestel meteen of vraag een proeflicentie aan! 

Kind werkt met VVN Verkeersmethode op laptop

Verkeer voor groep 1 t/m 8

De VVN Verkeersmethode bestaat uit verkeerslessen, praktijklessen en thuisopdrachten. We bieden lessen voor groep 1 t/m 8. Een doorlopende leerlijn dus. Hiermee bereid je de kinderen goed voor op het Nationale VVN Verkeersexamen en belangrijker nog: op veilig en zelfstandig deelnemen aan het verkeer.

Elke les heeft een flexibele opbouw: je bepaalt zelf in welke volgorde je de lesfasen introductie, instructie, verwerking en evaluatie doorloopt. Een les duurt ongeveer 30 minuten en is met aanvullend materiaal naar wens uit te breiden.

Innovatieve verkeersles

Maak je verkeerslessen nog leuker met de VVN Situatiemaker en VVN Minecraft Verkeerseducatie. 

Nieuw! VVN Minecraft Verkeerseducatie

Gebruik de populaire game Minecraft voor je verkeersles. Het sluit helemaal aan op de leerdoelen uit de VVN Verkeersmethode. Kinderen oefenen in Minecraft met wat ze hebben geleerd tijdens de verkeersles. 

VVN Situatiemaker

In de VVN Situatiemaker toon je, met behulp van Google Maps Street View, elke verkeerssituatie op het digibord. Zo oefen je digitaal met lokale verkeerssituaties. 

De VVN Verkeersmethode in 1,5 minuut.

Digitale verkeersmethode

In groep 1 tot en met 3 geef je thematische lessen via het digibord. Voor groep 4 tot en met 8 is digitale verwerking beschikbaar met leerlingsoftware: gevarieerde open en gesloten opdrachten die de leerling op eigen tempo kan maken. De leerling krijgt direct feedback op de opdrachten. Als leerkracht zie je de resultaten meteen in een overzichtelijk dashboard.

De VVN Verkeersmethode kan worden gekoppeld aan Momento en ParnasSys, zodat de toets- en oefenresultaten automatisch verstuurd worden.

Alle materialen zijn beschikbaar in de VVN Verkeerspoort, waar je via Basispoort inlogt. In deze video zie je hoe de VVN Verkeerspoort werkt Je hebt daar direct toegang tot de leerlingsoftware, digibordlessen en aanvullend materiaal. In de VVN Situatiemaker oefen je, met Google Street View, elke verkeerssituatie op het digibord.

Met weinig voorbereiding de leukste verkeersles

Met onze verkeersmethode - gebruikt door 70% van alle basisscholen - geef je met weinig voorbereiding een verkeersles. Met de interactieve handleiding werk je heel eenvoudig door de les. Je krijgt aan het begin van het schooljaar een jaarplanner. Je weet dus precies welke lessen er in het schooljaar zijn. En: elk jaar krijg je nieuwe verkeerslessen, verbeterd op basis van feedback van leerkrachten en kinderen. Jouw lessen zijn hierdoor altijd actueel. 

70% van de basisscholen gebruikt de VVN Verkeersmethode. Leerkrachten zijn vooral positief over de gebruiksvriendelijkheid, actualiteit en kwaliteit van de methode.

Kwantitatief onderzoek onder basisschoolleerkrachten (2019) - Onderzoeksbureau Motivaction

Verzekerd van kwaliteit

Veilig Verkeer Nederland is met 90 jaar ervaring specialist in verkeerseducatie. Met onze methode heb je de garantie van kwalitatief lesmateriaal. Je behandelt niet alleen de verkeersregels- en borden, maar je werkt ook aan vaardigheden, veiligheidsbewustzijn en houding. En uiteindelijk gaat het om gedrag: dat de kinderen veilig als voetganger, fietser en passagier aan het verkeer kunnen deelnemen en wat ze hebben geleerd ook in de praktijk kunnen brengen. Daarom bestaat de methode uit verkeerslessen, praktijklessen én worden de ouders betrokken met thuisopdrachten.

Bestel nu!

Bestel nu, dan ga je goed voorbereid het nieuwe schooljaar in!

Een proeflicentie aanvragen kan ook. Of vraag onze schoolaccountmanager om contact op te nemen. Mail ons op administratie@vvn.nl voor meer informatie.

VVN Leerlingsoftware