Boeiende verkeerslessen voor groep 1 tot en met 8

Leer de kinderen veilig en zelfstandig aan het verkeer deelnemen, met leuke, actieve verkeerslessen waar ze écht enthousiast van worden. Onze verkeersmethode kost een minimum aan voorbereiding, zodat de leerkracht zich kan focussen op waar het om draait: lesgeven!

  • Gebruiksvriendelijk en ontzorgend
  • Actuele en interactieve lessen
  • Kant-en-klare digibordlessen in de Verkeerspoort

De VVN Verkeersmethode proberen? Mail ons en vraag een proeflicentie aan. 

Veilig Verkeer Nederland verkeersmethode

Snel aan de slag met de VVN Verkeersmethode

Met onze verkeersmethode - gebruikt door 70% van alle basisscholen - geef je met weinig voorbereiding een verkeersles. Naast een interactieve handleiding, krijgt de leerkracht aan het begin van het schooljaar een jaarplanner. Hierop zie je wanneer je welke les het beste kunt geven en wanneer nieuwe verkeerslessen beschikbaar komen. Jouw lessen zijn hierdoor altijd actueel en sluiten aan op de seizoenen en het Nationaal VVN Verkeersexamen.

De VVN Verkeerspoort geeft toegang tot kant-en-klare digibordlessen met interactieve handleiding. En in de VVN Situatiebouwer maak je, met Google Maps Streetview, elke verkeerssituatie zichtbaar. Ook die uit de eigen omgeving. Onze lessen, met ieder een vakoverstijgende start en animaties over de verkeersregels, maken de verkeersles iets om naar uit te kijken.

"De lessen uit de VVN Verkeersmethode hebben vrijwel geen voorbereidingstijd nodig. Zelfs zonder de handleiding te lezen, kan ik zó van start!"

Chantal Klerks - Leerkracht groep 7/8 - St. Bavoschool, Harmelen
De VVN Verkeersmethode

Voor groep 1 t/m 8

De VVN Verkeersmethode bestaat uit verkeerslessen, praktijklessen en thuisopdrachten. We bieden lessen voor groep 1 t/m 8. Een doorlopende leerlijn dus. Hiermee bereid je de kinderen goed voor op het Nationale VVN Verkeersexamen en belangrijker nog: op veilig en zelfstandig deelnemen aan het verkeer. Veilig Verkeer Nederland is specialist in verkeerseducatie en al ruim 80 jaar hofleverancier als het gaat om verkeersonderwijs.

Verkeersveilig gedrag

Bij onze verkeersmethode draait het om verkeersveilig gedrag. Je behandelt niet alleen de verkeersregels- en borden, maar je werkt ook aan vaardigheden, veiligheidsbewustzijn en houding. Het gaat er om dat de kinderen veilig als voetganger, fietser en passagier aan het verkeer kunnen deelnemen. Het geleerde in de praktijk kunnen brengen. Daarom bestaat de methode uit verkeerslessen, praktijklessen én worden de ouders betrokken met thuisopdrachten.

"Het opdoen van verkeersinzicht vind ik minstens zo belangrijk als het kennen van de verkeersregels. Ik werk dan ook graag met de VVN Verkeersmethode omdat theorie en praktijk mooi samenkomen."

Hans Werkman - Leerkracht groep 7/8 - De Wiekslag, Schildwolde

Bestel nu!

Of neem een proeflicentie

Heb je interesse in onze methode? Superfijn! Misschien wil je meteen bestellen. Een proeflicentie aanvragen kan ook. Of vraag onze schoolaccountmanager om langs te komen voor meer informatie. Kies voor: 

  • reguliere proeflicentie (verkeerspoort en werkboekjes)
  • digitale proeflicentie (verkeerspoort en demo-account digitale verwerking)
  • bezoek van een schoolaccountmanager
  • of een combinatie van deze opties.

Neem voor een proeflicentie of schoolbezoek telefonisch contact op: 088-524 88 00.

Kinderen juichen VVN Verkeersmethode
Groepje kinderen rond laptop in de klas
De VVN Verkeersmethode is volledig digitaal
Verkeersles digibord
Je hebt in de VVN Verkeerspoort direct toegang tot alle lesmaterialen, zoals digibordlessen en toetsen. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken kun je er vanuit je Basispoort-account terecht.