Boeiende verkeerslessen voor groep 1 tot en met 8

Leer kinderen veilig en zelfstandig aan het verkeer deelnemen, met leuke, actieve verkeerslessen waar ze écht enthousiast van worden. Onze verkeersmethode kost een minimum aan voorbereiding, zodat de leerkracht zich kan focussen op waar het om draait: lesgeven!

  • Gebruiksvriendelijk en ontzorgend
  • Actuele en interactieve lessen
  • Kant-en-klare digibordlessen in de Verkeerspoort met onze leerlingsoftware (groep 4 t/m 8)

De VVN Verkeersmethode op jouw school? Bestel meteen of vraag een proeflicentie aan!

Kind werkt met VVN Verkeersmethode op laptop

Met weinig voorbereiding een leuke verkeersles

Met onze verkeersmethode - gebruikt door 70% van alle basisscholen - geef je met weinig voorbereiding een verkeersles. Bij de lessen is een interactieve handleiding en je krijgt aan het begin van het schooljaar een jaarplanner. Je weet dus precies welke lessen er in het schooljaar zijn en wanneer nieuwe verkeerslessen beschikbaar komen. Jouw lessen zijn hierdoor altijd actueel en sluiten aan op de seizoenen en het Nationaal VVN Verkeersexamen. 

De VVN Verkeersmethode in 1,5 minuut.

VVN Verkeerspoort

Alle materialen zijn beschikbaar in de VVN Verkeerspoort, waar je via Basispoort inlogt. In deze video zie je hoe de VVN Verkeerspoort werkt Je hebt daar direct toegang tot de leerlingsoftware, digibordlessen en aanvullend materiaal. In de VVN Situatiemaker oefen je, met Google Street View, elke verkeerssituatie op het digibord.

Zo werkt de leerlingsoftware!
Groepje kinderen rond laptop in de klas
De VVN Verkeersmethode is voor groep 4 t/m 8 volledig digitaal.
Verkeersles digibord
Je hebt in de VVN Verkeerspoort direct toegang tot alle lesmaterialen, zoals digibordlessen en toetsen. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken kun je er vanuit je Basispoort-account terecht.

Bestel nu!

Bestel nu, dan ga je goed voorbereid het nieuwe schooljaar in!

Een proeflicentie aanvragen kan ook. Of vraag onze schoolaccountmanager om contact op te nemen. Mail ons op administratie@vvn.nl voor meer informatie.

Meisje doet VVN Verkeersles op digibord

70% van de basisscholen gebruikt de VVN Verkeersmethode. Leerkrachten zijn vooral positief over de gebruiksvriendelijkheid, actualiteit en kwaliteit van de methode.

Kwantitatief onderzoek onder basisschoolleerkrachten (2019) - Onderzoeksbureau Motivaction

Voor groep 1 t/m 8

De VVN Verkeersmethode bestaat uit verkeerslessen, praktijklessen en thuisopdrachten. We bieden lessen voor groep 1 t/m 8. Een doorlopende leerlijn dus. Hiermee bereid je de kinderen goed voor op het Nationale VVN Verkeersexamen en belangrijker nog: op veilig en zelfstandig deelnemen aan het verkeer. Veilig Verkeer Nederland is specialist in verkeerseducatie en al ruim 80 jaar hofleverancier als het gaat om verkeersonderwijs.

Elke les heeft dezelfde opbouw: je doorloopt de lesfasen introductie, instructie, verwerking en evaluatie. Een les duurt ongeveer 30 minuten en is met aanvullend materiaal naar wens uit te breiden.

Verkeersveilig gedrag

Bij onze verkeersmethode draait het om verkeersveilig gedrag. Je behandelt niet alleen de verkeersregels- en borden, maar je werkt ook aan vaardigheden, veiligheidsbewustzijn en houding. Het gaat er om dat de kinderen veilig als voetganger, fietser en passagier aan het verkeer kunnen deelnemen en wat ze hebben geleerd ook in de praktijk kunnen brengen. Daarom bestaat de methode uit verkeerslessen, praktijklessen én worden de ouders betrokken met thuisopdrachten.

"Het opdoen van verkeersinzicht vind ik minstens zo belangrijk als het kennen van de verkeersregels. Ik werk dan ook graag met de VVN Verkeersmethode omdat theorie en praktijk mooi samenkomen."

Hans Werkman - Leerkracht groep 7/8 - De Wiekslag, Schildwolde