Veilig oversteken

Veilig oversteken leren kinderen door veel te oefenen, op school maar vooral ook in het dagelijks leven met hun ouders. Dat kan allemaal met deze leuke oversteeklessen. Lekker actief bezig zijn met verkeer, op school én met tips voor thuis!

  • Voor: groep 1 t/m 4. Kinderen van groep 7/8 kunnen eventueel helpen bij de oversteeklessen.
  • Duur van het project: voorbereidingstijd 2 uur, uitvoering 15 minuten per groepje van 4-6 kinderen.
  • Gratis, alleen aan te vragen door scholen die het lidmaatschap voor praktische verkeersprojecten hebben.

Veilig oversteken is alleen beschikbaar voor basisscholen die het lidmaatschap voor praktische verkeersprojecten hebben. Heeft jouw school nog geen lidmaatschap? Meld je school aan

Verkeersouder doet oversteekproject op schoolplein

Thema oversteken voor de onderbouw

Kinderen van groep 1 en 2 leren de basisbegrippen rondom oversteken. Kinderen van groep 3 en 4 leren de functie van stoep, zebrapad en verkeerslicht. Zoek een plek op school of buiten op het schoolplein en ga echt oefenen met oversteken!

Met simpele opdrachtkaarten verzorgt de verkeersouder of leerkracht, eventueel met hulp van leerlingen uit groep 8, een superleuk oversteekproject. Indien gewenst kun je met de Oversteekscan de veiligheid van oversteekplaats in kaart brengen en -indien nodig- verbeteren.

Lesmaterialen veilig oversteken

Je krijgt een kort stappenplan en materialen voor op school en thuis. Je kunt dit aanvullen met onderstaande downloads die je extra kan inzetten voor het oversteekproject op jouw school.

Oversteeklessen

Je ontvangt drie oversteeklessen op A4-formaat waarmee je het oversteken in drie verschillende situaties kunt oefenen. Deze lessen zijn geschikt voor groep 1 t/m 4. Een les duurt gemiddeld 15 minuten per groep van 4-6 kinderen.

Tips voor thuis

Je geeft alle kinderen een kaart 'Veilig oversteken – tips voor thuis' mee naar huis. Hiermee worden ouders aangemoedigd om ook samen met hun kind te gaan oefenen met oversteken. Daarmee oefenen ze niet alleen de oversteekvaardigheden van hun kind, ouders zien ook in de praktijk hoe hun kind het doet en ontwikkelen zo meer vertrouwen.

Interesse?

Met Veilig oversteken heb je een actieve praktijkles voor groep 1 t/m 4 over het thema oversteken. 

Veilig oversteken is alleen beschikbaar voor basisscholen die het lidmaatschap voor praktische verkeersprojecten hebben. Heeft jouw school nog geen lidmaatschap? Meld je school aan

Verkeersouder oversteekproject

Extra!

Bestel je 'Veilig oversteken' voor jouw school, dan heb je automatisch ook toegang tot het VVN Verkeersspel, een online verkeersganzenbord voor groep 1 t/m 8. Lees meer over het Verkeersspel