Doe meer met MONO

Fietsen zonder afleiding van je smartphone is niet alleen veiliger, het is ook nog eens relaxed! Met de special Doe meer met MONO leren kinderen uit groep 7 en 8 alles over de voordelen van MONO fietsen.

Jongen op de fiets

Waarom leren over fietsen zonder afleiding?

Uit onderzoek blijkt dat ruim 65% van de jongeren in de leeftijd van 12 tot 14 jaar hun telefoon weleens gebruikt tijdens het fietsen. 51% van de jongeren tussen 12 en 17 jaar geeft ook aan hier geen risico in te zien. Het is belangrijk om dat percentage te verminderen, omdat smartphonegebruik op de fiets bij 18% van de fietsongevallen in deze groep een rol speelt. Om deze goede gewoonte op jonge leeftijd aan te leren is de special Doe meer met MONO gericht op kinderen uit groep 7 en 8.

Wat kinderen leren met Doe meer met MONO:

  • Kinderen worden gewezen op de voordelen van MONO fietsen: het geeft minder stress, is mindful en gaat uit van het principe 'the joy of missing out'. 
  • Ze leren over hun eigen fietsgedrag met mobiel en hoe ze zelf makkelijk MONO kunnen fietsen. 
  • Ze leren over de werking van aandacht en de risico's van afleiding op de fiets.

Opzet van de les

In vijf leuke, korte lessen van 15 minuten ontdekken de kinderen dat MONO fietsen zorgt voor minder stress: the joy of missing out! Deze lessen kunnen de kinderen zelfstandig doorlopen. Het thema wordt afgetrapt met een gastles van 60 minuten. 

Makkelijk via Basispoort en de VVN Leerlingsoftware

Deze special is een van de extra verkeerslessen die je kunt gebruiken als verdieping naast de verkeersmethode die jouw school gebruikt. De handleiding van Doe meer met MONO is beschikbaar via de VVN Verkeerspoort, waarop je kunt inloggen via je Basispoort-account. De leerlingen maken de lessen in de VVN Leerlingsoftware, zodat zij individueel aan de lessen kunnen werken. In het bijbehorende leerkrachtendashboard kan je als leerkracht de resultaten inzien.

Bestellen

Doe meer met MONO is een digitaal lespakket voor groep 7 en 8.  

Wat je krijgt:

  • Een introducerende gastles (60 minuten)
  • De handleiding voor de gastles
  • De leerlingsoftware (les 1 t/m 5, 15 minuten per les)
  • Een afsprakenposter voor in de klas en thuis
  • Een uitdeelblad met ouderinformatie

De gastles reserveer je apart via de vestiging van Veilig Verkeer Nederland in jouw regio. Wij informeren je graag over de mogelijkheden en over eventueel beschikbare subsidie. 

Het digitale lespakket bestel je rechtstreeks via onderstaande oranje button.

Jongen krijgt verkeersles Op de fiets even niets

Verkeersmethode voor groep 1 t/m 8

We begeven ons elke dag in het verkeer. Daarom is het belangrijk om structureel aan verkeersonderwijs te doen. De verkeersmethode van Veilig Verkeer Nederland staat garant voor verrassende verkeerslessen voor groep 1 tot en met 8, die voor de leerkracht een minimum aan voorbereiding kosten. Ontdek zelf de VVN Verkeersmethode