Verkeerslessen voor groep 4

Geef in groep 4 de leukste verkeerslessen! Je krijgt per schooljaar 16 lessen van 30 minuten. Met interactieve werkvormen, digibordlessen en leerlingsoftware wordt de verkeersles echt leuk. En met de simpele handleiding heb je de verkeerslessen voor het hele schooljaar zó georganiseerd!

Veilig Verkeer Nederland stap vooruit

Flexibele lesopbouw

De lessen zijn opgebouwd volgens het IGDI-model, namelijk:

  1. Introductie: met een prikkelend filmpje maak je via een vakoverstijgend onderwerp een bruggetje naar de lesinhoud.
  2. Instructie: duidelijke leerdoelen per les met focus op de verkeersregels, -borden en -afspraken. Met de verlengde instructie-opdracht neem je alle leerlingen mee.
  3. Verwerking: de opdrachten toon je eenvoudig op het digibord, met of zonder antwoorden. Kinderen maken de opdrachten digitaal of op papier. Bij digitale verwerking zie je als leerkracht direct de resultaten op groeps- en leerlingniveau. 
  4. Evaluatie: met de 'Kijk terug'-quiz test je op een speelse manier wat de kinderen van de verkeersles hebben opgestoken. 

Je bepaalt zelf in welke volgorde je deze lesfasen doorloopt. Deze heldere opbouw vind je ook terug in de handleiding en in het lesmenu van de ondersteunende digibordlessen in Basispoort. 

Een les duurt ongeveer 30 minuten, en kan je naar wens uitbreiden met aanvullende materialen. Bijvoorbeeld toetsvoorbereiding, waarin de belangrijkste verkeersbegrippen, verkeesregels en -afspraken voor een toets staan. Of de ‘Kiezen maar’-opdrachten met een vakoverstijgende ontwerpende of onderzoekende vraag. Ideaal om in te zetten voor tempodifferentiatie. De leerlingen maken de opdrachten op hun eigen niveau. Met de thuisopdracht betrek je de ouders bij de lesstof op een leuke laagdrempelige wijze en stimuleer je de informele verkeerseducatie.

Digitale verkeerslessen en leerlingsoftware

Via Basispoort kom je snel bij de Verkeerspoort waar je op één plek alles voor je verkeersles vindt. Digibordlessen, leerlingsoftware, toetsen, aanvullend lesmateriaal. Maar ook onze Situatiemaker waarmee je eenvoudig lokale verkeerssituaties kunt opzoeken, creëren en behandelen!

Met leerlingsoftware is de verwerking helemaal digitaal. Leerlingen maken de opdrachten zelf op een laptop, op eigen tempo. Ze kunnen filmpjes terugkijken en vragen laten voorlezen. En ze krijgen direct feedback op de gemaakte opdrachten, óók op de open vragen. Leerkrachten hebben realtime inzicht in de voortgang van de kinderen. Dat scheelt dus nakijkwerk! 

Zo werkt de leerlingsoftware

Wat je krijgt

Er zijn 16 lessen die op vier momenten in het schooljaar verschijnen. Zo kunnen we aansluiten bij de actualiteit en bieden we lesmaterialen passend bij het seizoen. 

  • Kies je voor de digitale licentie, dan krijg je toegang tot de digibordlessen en het aanvullend materiaal in de VVN Verkeerspoort met leerlingsoftware (digitale verwerking). 
  • Kies je voor de werkboeklicentie, dan krijg je toegang tot de digibordlessen en het aanvullend materiaal in de VVN Verkeerspoort met papieren werkboekjes. 

Inkijkexemplaar

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier een inkijkexemplaar! 

Inkijkexemplaar VVN Verkeersmethode groep 4

Bestel nu!

Wil je voor het hele schooljaar superleuke digitale verkeerslessen voor groep 4? Plaats dan nu je bestelling en je bent goed voorbereid op het nieuwe schooljaar!

  • De digitale licentie kost € 7,43 per leerling.
  • De werkboeklicentie kost € 7,84 per leerling.

Prijzen zijn inclusief btw en gelden voor schooljaar 2024-2025, prijswijzigingen voorbehouden. 

Veilig Verkeer Nederland groep 4