Aanpassing verkeersborden naar 100 km/uur

Ben jij er klaar voor? Tot en met maandagochtend 16 maart past Rijkswaterstaat de snelheidsborden langs de snelwegen aan. De maximumsnelheid van 100 km/uur geldt direct nadat de borden zijn geplaatst. 

Aanpassing verkeersborden naar 100 km/uur

Een flinke klus

Dit weekend past Rijkswaterstaat ruim 4.000 borden aan. De meeste nieuwe borden zijn al geplaatst met een tijdelijke bedekking (een hoes of tape), die alleen nog maar verwijderd hoeft te worden. De aannemers werken zoveel mogelijk 's avonds en 's nachts, om de verkeershinder zoveel mogelijk te minimaliseren. Zodra een bord is aangepast, gaat de nieuwe snelheid direct in.

De aangepaste maximumsnelheid

Vanaf maandag 16 maart is de aangepaste snelheid in heel Nederland een feit. Vanaf dan mag er tussen 06:00 en 19:00 maximaal 100 km/uur worden gereden. In de avond en nacht blijft de maximumsnelheid zoals voorheen, zoals je kunt zien op deze wegenkaart.

Even wennen

De snelheidsverlaging levert veel voordelen op - niet alleen voor het milieu. Desondanks begrijpen we dat het even wennen is. Ook je navigatiesysteem kan even in verwarring zijn: blijf dus alert op de borden langs de weg.