Aftrap 'Ik val op' met minister Van Nieuwenhuizen

Na schooltijd fietsen veel kinderen in het donker naar hun sportclub. Samen met verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen trapten wij daarom de fietsverlichtingscampagne 'Ik val op' af bij sportvereniging HBS-Craeyenhout in Den Haag.

Fietsverlichtingscampagne ‘Ik val op!’

De 'Ik val op'-campagne

Wist je dat door in het donker met werkende voor- en achterverlichting te fietsen het risico op een ongeval afneemt met 17%? Meedoen is makkelijk! Daarom starten wij aan het begin van de wintertijd de 'Ik val op'-campagne. Samen met provincies en gemeenten, de politie, het ministerie en partners op het gebied van veilig verkeer roepen we fietsers op om zorg te dragen voor goede fietsverlichting.

”De wintertijd is ingegaan, de donkere maanden staan voor de deur. Goede fietsverlichting is letterlijk van levensbelang. Bijvoorbeeld als je ‘s avonds naar de sportclub fietst, zoals de kinderen hier op HBS-Craeyenhout. Maar niet alleen op de fiets, ook als je in het donker de hond uitlaat of gaat hardlopen is het belangrijk dat andere verkeersdeelnemers jou tijdig zien: zorg dus dat je opvalt!”

Cora van Nieuwenhuizen - Minister van Infrastructuur en Waterstaat

Tips om zichtbaar op pad te gaan

Goede verlichting en opvallende kleding/accessoires zijn belangrijk om zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers. Onderstaande 360-graden-video laat dit goed zien. Bekijk onze tips voor fietsers en onze tips voor hardlopers en voetgangers en ga zichtbaar op pad!

Val op door je fietsverlichting aan te zetten of opvallende kleding of accessoires te dragen